NRK Meny
Normal

Sykkelritt stenger omkjøringsveien

Ikke nok med at trafikken snirkler seg rundt omkjøringsveien i Hardanger, onsdag stenges den helt i én time.

Tour des Fjords

STENGER VEIEN: Biltrafikken må vike når sykkelrittet Tour de Fjords, med flere av verdens beste syklister i feltet, skal arrangeres de neste dagene.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

I fem dager har fylkesvei 7 vært en av omkjøringsveiene for stengt E16. I like mange dager har trafikken gått i sneglefart langs Hardangerfjorden. Onsdag skal i tillegg det internasjonale sykkelrittet Tour des Fjords ha full råderett over veien i en time.

Mellom klokken 17 og 18 stenges fylkesvei 7 mellom Norheimsund og Øystese.

– Det kan danne seg noe kø i forbindelse med oppholdet i trafikken, sier overingeniør i Vegvesenet, Jostein Vandaskog til Avisa Hordaland.

– En spesiell situasjon

Vandaskog sier til avisen at Vegvesenet vil holde seg til den planlagte stengingen i forbindelse med sykkelrittet selv om E16 ikke er åpnet ennå.

LES MER: Det sterkeste feltet i rittets historie

– Dette er et internasjonalt ritt som er viktig for Norheimsund og Hardanger. Samtidig har vi en spesiell situasjon der det er mye trafikk på fylkesvei 7, siden E16 er stengt. Så dette er en spesiell situasjon for oss. Dersom vi opplever for store trafikale ulemper, så må vi gjøre grep, men har godt håp om at dette vil gå greit, sier Vandaskog til avisen.

Likevel forventer han køer i Steinsdalen og Tokagjelet på den ene siden, og Fyksesund på østsiden av Øystese.

177 kilometer lang etappe

1. etappe Tour des Fjords

FØRSTE ETAPPE: 177 kilometer skal sykles når Tour de Fjords´ første etappe går av stabelen onsdag.

Foto: Skjermbilde: Ridewithgps.com

Tour des Fjords starter på Bryggen i Bergen klokken 13.40 onsdag, før turen går via Fanafjellet til Os og videre til Samnanger. Etter å ha passert Eikelandsosen og Mundheim går rittet via Strandebarm til Norheimsund. Der skal rytterne passere mållinjen og kjøre to runder over Sjusete, ned til Øystese og tilbake til Norheimsund sentrum. Det er denne siste sløyfen som gjør at fylkesvei 7 må stenges.

Velger bilistene det andre omkjøringsalternativet via Gjermundshavn og Årsnes til Odda, vil man også kunne møte på sykkelrittet onsdag ettermiddag.

Her finner du cirkatidspunktene for når de veiene langs traseen stenges for trafikk.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.