NRK Meny
Normal

Vil gå rettens vei for å stoppe farens salg av familiekonsernet

– Dette er en skam! Jeg beklager overfor alle ansatte, sier Mohn-arving Fredrik Wilhelm Mohn til BT. Nå vurderer han å gå rettens vei for å stoppe salget.

Frederik Wilhelm Mohn

RASER MOT FAREN: Frederik Wilheml Mohn var frem til 2012 administrerende direktør i Frank Mohn AS.

Foto: Atle Kvamme / Bergen Næringsråd

Framo

SOLGT: Frank Mohn AS ble mandag solgt til svenske Alfa Laval for 13 milliarder kroner.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Reaksjonen kommer umiddelbart etter det ble kjent at faren Trond Mohn har solgt familiekonsernet Frank Mohn AS til svenske Alfa Laval for 13 milliarder kroner.

Bakgrunnen for raseriet skal være at sønnens selskap Perestroika AS, som eier 32,2 prosent av Wimoh AS - som igjen eier Frank Mohn AS, ikke skal ha blitt orientert om forhandlingene eller budet fra Alfa Laval før i går.

– Perestroika vil de neste ukene vurdere ulike finansielle, juridiske og strategiske alternativer for Frank Mohn/Wimoh, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vil ikke innrømme at han har en flink sønn

Det har så langt ikke lyktes NRK å få kontakt med Frederik Wilhelm Mohn, men til Bergens Tidende skriver han følgende på sms:

«Jeg fikk vite om salget i går av Trond Mohn og jeg trodde dette var et feigt forhandlingsutspill fra min far. (...) Trond Mohn klarte aldri å gjennomføre generasjonskiftet i bedriften som hans far, Frank Mohn grunnla. Det ble for vanskelig å innrømme at han hadde en flink sønn.»

Trond Mohn

UENIGHET: Trond Mohn og sønnen Frederik Wilhelm Mohn skilte lag i 2012 etter uenighet om den videre strategien for konsernet.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

36-åringen, som i media er blitt omtalt som Norges rikeste arving, sier videre at han ikke er blitt kontaktet av Alfa Laval.

Overfor Dagens Næringsliv karakteriserer han salgsgevinsten som «judaspenger».

NA24 skriver at Trond Mohn synes karakteriserer bråket med sønnen som «veldig leit».

Var uenig med faren om strategien fremover

Frederik Wilhelm Mohn trakk seg i 2012 som administrerende direktør i Frank Mohn AS. Ifølge pressemeldingen fra konsernet skyldtes oppsigelsen ulikt syn på strategien for selskapet fremover.

Faren karakteriserte da oppsigelsen som «lyn fra klar himmel», ifølge Hegnar.no.

Sønnen eier likevel fortsatt en større aksjepost i selskapet.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
NRK oppsummerer VM så langt.
Den internasjonale sykkelpresidenten Brian Cookson bommet på årstallet da han åpnet sykkel-VM i Bergen.