Se Skarsfjord snakke ut om motgangen

I forrige uke snakket Rune Skarsfjord ut om hvordan motgangen påvirket ham og familien. – Men jeg er rett mann til å lede Brann videre, sa Skarsfjord. I dag gikk han av som Brann-trener.

Mandag i forrige uke (28/10) intervjuet NRK Rune Skarsfjord etter BA sitt oppslag om at han burde gå av. Skarsfjord kommenterer oppslaget og sier hvordan han opplever situasjonen som Brann-trener. En drøy uke senere blir det kjent at han går av som trener.

Skarsfjord intervjuet før avgangen

Rune Skarsfjord har med unntak av pressemeldingen ikke villet dele sine tanker om avgangen som Brann-trener i dag. I forrige uke, etter 0-0 hjemme mot Hønefoss, gjorde NRK et lengre intervju med Brann-treneren. I videoen over snakker han ut, blant annet om hvordan han takler tilropene fra tribunen.

– Hvilke tanker gjør du deg om at det ropes «Skarsfjord må gå»? Spurte NRKs reporter.

– Det er en av de tingene man sier ja til når man skriver under for Brann. Det er ikke så overraskende, svarte narvikingen i sedvanlig stil.

– Føler du helt ærlig at du er rett mann til å lede Brann videre?

– Ja, hvis ikke hadde jeg begynt med noe helt annet, sa den daværende Brann-treneren.

– Rune har fått alt peset

I dag kom beskjeden som innebærer nettopp det - at Skarsfjord må finne seg noe annet å gjøre. Brann publiserte nyheten på sin hjemmeside onsdag formiddag, og ikke lenge etterpå kom pressemeldingen fra Rune Skarsfjord.

Der skriver han at han trekker seg fordi han føler han står i veien for klubben. Skarsfjord kritiserer også bergenspressen for heksejakt, noe BT-kommentator Tore Strand i dag tilbakeviste på det sterkeste overfor NRK.

Kenneth Mikkelsen skal overta ansvaret for Brann, og leder laget mot Tromsø i siste seriekamp på søndag.

Dermed tar han midlertidig over for en av de lengstsittende branntrenerne.

Avgangen gikk inn på spillerne i Brann.

– Vi spillerne har ikke gjort jobben vår i høst, men det er Rune som har fått alt peset, sa Erik Huseklepp til NRK.

– Tungt for familien

I intervjuet med NRK i forrige uke sa en åpenhjertig Skarsfjord at presset gikk inn på ham og familien.

– Det er tungt. Når supporterne må slite med meg på kamper, så må de slite med meg på hjemmebane. Det er ikke alltid så lett.

Se hele intervjuet øverst i saken.