NRK Meny
Normal

Snakker ut om «stein på stein»

- Jeg hadde aldri tatt jobben om jeg ikke trodde jeg kunne gjøre Brann bedre, sier Mons Ivar Mjelde. Han mener kritikerne ikke er ekte supportere.

Mons Ivar Mjelde

FORSVARER FILOSOFIEN: Mons Ivar Mjelde mener «stein på stein»-filosofien har vist at den funker for Brann.

Foto: Steinar Apalnes

I år tar Brann seriegull for første gang siden 1963, og trener Mons Ivar Mjelde går dermed inn i historien som en av de ytterst få som har klart å hente edelt metall til Bergen.

Men den sindige ostringen er samtidig en av dem som fortsatt ikke tar helt av. Det er fortsatt rent teoretiske muligheter for at gullet kan glippe, må vite.

– Når alle andre rundt oss tar fullstendig av, er det noen av oss som må prøve å være litt jordnære, sier Mjelde i et portrettintervju med NRK Hordaland.

NETT-TV: Bergen feirer seriegull

- Har begge beina på jorden

Gulltreneren innrømmer at bildet folk har av ham trolig stemmer godt.

– Jeg er rolig og sindig, og ønsker å ha begge beina plantet på jorden. Og jeg liker meg best i utkanten av Bergen, sier strilen.

I intervjuet, som ble på NRK Hordalands distriktssending fredag ettermiddag, forteller Mjelde også om sin etter hvert så kjente «stein på stein»-filosofi, som er blitt både hyllet og latterliggjort.

Tåler å bli ledd ut

– Ting tar tid, og jeg syns det er et godt begrep som viser at man må jobbe hardt over tid for å nå sine mål. Folk har harselert og kritisert det veldig, og jeg er ikke sikker på at de er ekte supportere, eller vil klubbem vel. Vi mister uansett ikke troen på det vi driver med selv om vi blir kritisert, sier Mjelde.

Brann-kaptein Martin Andresen snakker også ut om sjefen.

– Mons er en flink motivator. Han er åpen, flink til å bruke ressursene i hele klubben, og få det beste ut av folk, sier Andresen.

– Hva er hans svake sider?

– Har han det da? Nei, det er det ikke noen vits i å snakke om, ler Andresen.

 

 

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås