NRK Meny
Normal

Innbytternes kveld på Stadion

- Det betyr mye for klubben å komme seg opp på 4. plass, sier matchvinner Armann Bjørnsson.

Armann Bjørnsson
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Piiroja

SJOKKÅPNING: Raio Piiroja scoret for FFK i det 5. minutt mot Brann.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

På sin egen hjemmebane, inne i det som skal være Branns festning, var det Fredrikstad som gikk i krigen.

Marerittstart

I det 5. minutt la eks-Brann-helt Raymond Kvisvik en corner som Håkon Opdal bokset rett til værs. Da ballen omsider kom ned igjen havnet den i føttene på Raio Piiroja, som leivet til. Uten at han traff ballen særlig godt, spratt den via leggen til Birkir Mar Sævardsson og forbi Brann-målvakten. Opdal sto utmanøvrert i det andre hjørnet av målet.

Ni minutter senere er Kvisvik igjen nære å bli nest siste mann på en scoring, men da tok Opdal frem sitt beste. Everton ble spilt alene igjennom, men alene med landslagsmålvakten møtte han sin overmann. Denne gangen.

Brann-Fredrikstad

KANONREDNING: Erik Bråthen i Fredrikstad-målet reddet gjestene mesterlig to ganger i første omgang.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Branns første store sjanse kom etter et av svært få fine angrep i den første omgangen. Etter 25 minutter la Hassan El Fakiri inn fra høyre. Der kom David Nielsen seg opp og stanget ballen mot mål. Erik Bråthen i Fredrikstad-målet redder heroisk.

Fredrikstad ledet svært fortjent 1-0 til pause.

- Jeg synes at FFK var best i starten, men så kom Brann godt mot slutten. De fortjener denne seieren, sier NRK sin ekspertkommentator Geirmund Brendesæter.

Slik var kampen minutt for minutt!

Inn med krigerne

Brann-trener Steinar Nilsen var så misfornøyd med den første omgangen at han byttet Jan Gunnar Solli med Bjørnar Holmvik i pausen. Åtte minutter inn i omgangen ble Azar Karadas byttet inn for David Nielsen.

Og Jokeren skuffet ikke. 13 minutter etter at han kom inn traff han klokkerent på innlegget fra Hassan El Fakiri og utlignet for hjemmelaget. Denne gangen var Fredrikstad-målvakt Erik Bråthen sjanseløs.

- Jeg er godt fornøyd med dette, og det var godt å se ballen gå inn. Så vi kan jo gjerne møte FFK oftere etter dette, sier Azar Karadas til NRK etter kampen.

I det 72. minutt skaffer Karadas straffe til Brann. Men Erik Huseklepp misser mot navnebror Bråthen mellom stengene.

Brann-Fredrikstad

STRAFFEBOM: Erik Huseklepp gjorde en svak kamp mot Fredrikstad, og toppet innsatsen med å misse fra straffemerket.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX
- Ikke gøy å misse

- Det er ikke gøy å misse på en straffe, og det er klart jeg kunne satt ett annet skudd, men her var det også en keeper som var god og reddet. Nå er jeg veldig glad for at vi utlignet på overtid slik at vi vant kampen til tross for at jeg misset, sier Erik Huseklepp til NRK etter kampen.

Tre minutter før slutt strekker nok engang Erik Bråthen seg og redder en fin Brann-mulighet. Karadas fyrte av et godt langskudd fra rundt 16. meter.

På overtid, etter å ha vært på banen i 12 minutter, dukker Armann Smari Bjørnsson opp og blir matchvinner for Brann. Huseklepp stusser og Bjørnsson får ballen i mål under Fredrikstad-keeperen.

Brann vinner 2-1.

- Mål er mål og det er alltid gøy å være den som setter ballen i mål. Det betyr mye for klubben å komme seg opp på 4. plass sånn det er nå. Så dette er gøy, sier Armann Smari Bjørnsson.

Fornøyd trener

Steinar Nilsen er også, naturlig nok, svært godt fornøyd med seieren mandag kveld.

- Det er en voldsom glede å vinne på denne måten. Det er deilig med seier, sier han.

Torsdag er det klart for cupkamp mot Lyn på hjemmebane. Så nå skal overskuddet etter dagens kamp brukes i forberedelsene til den kampen.

LES OGSÅ: Bestekompiser møtes til kamp

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.