NRK Meny
Normal

Slik kan Brann ta sølv i serien

Før sesongen snakket bergenserne om nedrykk og mørketid. Om få uker kan Brann-fansen kanskje juble over medalje. – Vi håper på europacup, sier klubben selv.

Brann jubel seriegull
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Roald Bruun-Hanssen

HÅPER PÅ METALL: Daglig leder i SK Brann, Roald Bruun-Hanssen.

Foto: Jørgen Eide / NRK

Brann er et av svært mange lag som kjemper om de nest gjeveste medaljene i eliteserien. Selv om det i teorien er mulig at bergenserne kan ta sølv, er det i realiteten bronsemedaljen som er målet for Rune Skarsfjord og hans menn, som før sesongen ble dømt nord og ned både av eksperter og egne fans.

LES OGSÅ: Brann er livet for Christine (37)

– Vil ha europacup-kvalik

– Først og fremst står de to neste kampene om en best mulig tabellplassering, som i neste omgang gir høyere inntekter økonomisk, men også større sportslige utfordringer inn mot neste sesong, blant annet ved at vi får delta i europacup-kvalifisering dersom vi blir blant de tre beste, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til NRK.no.

Det avhenger av at Brann gjør sin del av jobben og tar seks poeng på de to resterende kampene, mot Lillestrøm (hjemme) og Aalesund (borte).

Sølvoppskriften

Rødtrøyenes eneste mulighet til å ta sølv, er om Tromsø og Rosenborg maks tar to poeng hver på de to siste serierundene. Det innebærer uavgjort i toppoppgjøret på Alfheim kommende helg.

Vi tar i det følgende også høyde for at Odd Grenland vinner begge sine resterende kamper, men uten å gå forbi Brann på målforskjellen. Kun to mål skiller de to lagene. Her er det også lagt opp til at Vålerenga vinner sine to kamper, mot Godset (b) og Stabæk (h).

Tabellen ender da slik:

Teoretisk eliteserietabell 1

1:

Molde

61 poeng

2:

Brann

51 poeng

3:

Odd Grenland

51 poeng

4:

Vålerenga

50 poeng

5:

Tromsø

49 poeng

6:

Rosenborg

48 poeng

Rune Skarsfjord på cupfinalen

NEDTUR PÅ ULLEVAAL: Sesongen kan likevel ende langt over forventningene for Rune Skarsfjord.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Bronse mer realistisk

Langt større er mulighetene for bronse. Med seks poeng i de to siste kampene, vil Brann ta tredjeplassen i serien uansett hva som skjer i kampen mellom Tromsø og Rosenborg på Alfheim.

Seier eller uavgjort til «Gutan» vil gi dem sølvet, så sant de vinner mot Start. Et tap vil medføre at laget maks kan ta 50 poeng, ett mindre enn Brann. Med full pott får RBK 52 poeng og snapper sølvet. Men avgir Rosenborg poeng, vil trønderne uansett havne bak Brann, men trolig foran Vålerenga pga. bedre målforskjell.

Teoretisk eliteserietabell 2

1:

Molde

61 poeng

2:

Tromsø

53 poeng

3:

Brann

51 poeng

4:

Odd Grenland

51 poeng

5:

Rosenborg

50 poeng

6:

Vålerenga

50 poeng

Maks flaks med bare fire poeng

Selv med bare fire poeng på de to siste kampene, kan Brann faktisk ta sølv. Da er det imidlertid så mye som skal gå Branns vei at Julenissen selv ville blitt imponert.

Det forutsetter nemlig at TIL kun tar ett poeng (uavgjort mot Rosenborg) og Rosenborg maks to i de to siste serierundene, samt at Vålerenga og Odd Grenland også høyst tar fire poeng på sine to siste kamper.

Teoretisk eliteserietabell 3

1:

Molde

61 poeng

2:

Brann

49 poeng

3:

Odd Grenland

49 poeng

4:

Rosenborg

48 poeng

5:

Tromsø

48 poeng

6:

Vålerenga

48 poeng

De mest utenkelige teoriene

Teorien gir også mulighet for bronsemedalje til Brann selv med bare tre poeng på to kamper. Det forutsetter at Rosenborg taper begge sine kamper, at Odd Grenland og Vålerenga maks tar tre poeng hver, samt at Strømsgodset maksimalt tar fire poeng.

Brann kan også gå forbi RBK og ta bronsen ved å spille uavgjort i de to siste kampene. Igjen må Rosenborg tape begge sine kamper. I tillegg må Odd Grenland maks ta to poeng, Vålerenga maks ett poeng og Strømsgodset maks fire.

LES OGSÅ: Beveget Torp hyllet av Brann-fansen

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Vestlandsrevyen 20.55 - tirsdag 20. mars
Programleder: Mariann Reikerås