Skolejente forsøkt bortført på Straume

Politiet etterlyser vitner etter at en 15 år gammel jente skal ha blitt forsøkt bortført av en mann i en hvit varebil på Straume i Fjell kommune ved 10.30-tiden tirsdag. Det skjer under en uke etter to lokkemenn-episoder på Sotra og Askøy.

Sotra

AREFJORDVEGEN: En 15-år gammel jente ble forsøkt bortført i Arefjordvegen på Lillesotra i formiddag. Politiet etterlyser en mann etter overfallet.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Politiet bekrefter bortføringsforsøket i en pressemelding nå i ettermiddag. Hendelsen fant sted i Arefjordvegen, omtrent midt mellom Sartor senter og Idrettsvegen.

Politioverbetjent Thomas Sørensen

ETTERLYSER VITNER: Politioverbetjent Thomas Sørensen.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

– Politiet ser veldig alvorlig på denne hendelsen. Når denne personen fysisk har tatt tak i jenten, så viser det en vilje til å gjennomføre som en ikke ser så ofte, sier seksjonsleder Thomas Sørensen ved etterforskningsseksjonen i Hordaland politidistrikt.

– Gjorde fysisk forsøk på å få jenten med seg

– Meldingen går ut på at en mann har forsøkt å få med seg en skolejente i en bil mot hennes vilje. I tillegg til muntlig kontakt, ble det gjort fysiske forsøk på å få jenten med seg. Hendelsen har satt en støkk i henne, og har skremt henne, sier Sørensen.

Jenten er elev ved Danielsen skole på Sotra, og hun skal ha vært på vei til skolen da mannen slo til.

– Hun kom til skolen og fortalte oss om det som hadde skjedd. Vi tok da kontakt med politiet umiddelbart. Det er trist at det finnes mennesker som prøver på noe sånt, og at skoleveien gjøres utrygg på denne måten.

Foreldre på barneskolen blir nå bedt om å hente barneskoleelever ved dagens slutt, mens elever på ungdomsskolen blir bedt om å gå hjem sammen.

– Vi har sendt ut tekstmeldinger og mail der vi informerer foreldrene om hendelsen, og ber om at barna på barnetrinnet skal bli hentet av foreldrene i dag, sier Monsen.

Ser hendelsen i sammenheng med lokkemann

Det er under en uke siden lokkemann-alarmen gikk både på Ågotnes i samme kommune og på Askøy . I begge disse tilfellene skal vedkommende ha nærmet seg små skolebarn. Ingen er foreløpig pågrepet i disse sakene.

Seksjonsleder Thomas Sørensen ved etterforskningsseksjonen i Hordaland politidistrikt sier de ser dagens hendelse i sammenheng med sakene fra forrige uke.

– Saken fra Ågotnes passer ikke. Der snakker vi ikke om den samme mannen, men saken på Askøy er fremdeles aktuell å sammenligne med.

Politiet ser også på saken der en 15-år gammel jente ble overfalt på joggetur i Kanadaskogen i Bergen.

Kraftig mann i sorte klær

Politiet har sikret tekniske spor, og undersøker nå kameraovervåking i området. De etterlyser vitner til hendelsen.

Jenten er ifølge politiet 15 år, har lyseblondt hår og var ikledd mørkeblå klær. Hun bar en lys ransel av skinn på ryggen.

– Mannen skal ha vært kraftig bygget, ikke nødvendigvis tykk, og var iført sorte klær og sort lue, sier Sørensen.

Vedkommende skal ha vært over 175 cm høy og disponerte en hvit vare- eller kassebil.

Politiet ber folk som kan ha opplysninger i saken om å ta kontakt med Sotra, Askøy og Øygarden lensmannskontor på tlf. 56 31 58 00 eller på politiets hovednummer 02800.

Laster kart, vennligst vent...


Søk i valresultata

valg-dekorasjon