NRK Meny
Normal

Siktet for forsettlig drap på stefar (62)

Politiet har nå utvidet siktelsen mot en 28 år gammel mann til forsettlig drap etter dødsvolden i Loddefjord 12. desember. – Avdøde har vært utsatt for massiv voldsutøvelse, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne til NRK.

Krimteknikarar på plass i Loddefjord

BLE FUNNET DØD I EGET HJEM: Den 62 år gamle mannen hadde store knusningsskader i hodet, viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Her er krimteknikerer på vei inn i blokken i Loddefjord.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Det var fredag 12. desember klokken 18.54 at politiet fikk melding om en livløs person i en bolig i Vadmyra i Loddefjord i Bergen. På grunn av spor og funn på stedet, samt skadene på avdøde, satte politiet straks i gang drapsetterforsking.

Janne Heltne

FIKK OBDUKSJONSRAPPORT: Politiadvokat Janne Ringset Heltne forteller at skader på avdøde danner grunnlag for utvidelsen.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Erkjenner basketak, nekter skyld

Dagen etter ble stesønnen til den 62 år gamle mannen arrestert og siktet for å ha slått i hjel stefaren. Etter det NRK kjenner til, skal den siktede mannen ha forklart i avhør at han var i basketak med 62-åringen.

Politiet siktet opprinnelig mannen for legemsbeskadigelse med døden til følge, men har nå funnet grunnlag for å utvide siktelsen til å gjelde drap.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at avdøde har flere knusningsskader i hodet som gjør at han må ha vært utsatt for en ganske massiv voldsutøvelse. Det er bakgrunnen for at vi mener det er forsettlig drap som er rett bestemmelse å bruke, sier politiadvokat Heltne.

Nytt fengslingsmøte mandag

28-åringen er ikke avhørt på nytt etter at siktelsen ble utvidet.

– Men han har har nektet straffskyld i henhold til den tidligere siktelsen, sier Heltne.

Mandag er det nytt fengslingsmøte i drapssaken. Ifølge politiadvokaten har politiet fortsatt fullt trykk på etterforskningen.

– Vi jobber nå spesielt med vitneavhør og å innhente tekniske opplysninger for å kartlegge alle siktedes bevegelser den aktuelle dagen, sier Heltne.

Har bedt om hjelp fra Kripos

Fra før er det kjent at politiet har bedt om bistand fra Kripos for å oppklare drapssaken i Loddefjord. Politiet har begrunnet dette med at saken er kompleks. Det er i første omgang analysebistand og taktisk etterforskning bergenspolitiet har bedt om hjelp til.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.