Ingredienser til 4 posjoner
3 plater butterdeig
120 g purreløk
120 g squash
15 g smør
1 liten chilipepper
Sausen
10 g smør
1/2 ts karri
1 liten hvitløkfedd, knust
6 dl skalldyrsuppe
12 rå scampi (kjempereker) uten skall
15 g smør til steking
Forberedelser
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Kjevle butterdeigen på melet underlag til ca 2 mm tykkelse.
Skjær ut fire rundinger med en diameter på ca 12 cm, og legg dem på et stekebrett. Plasser en kaffeasjett e.l. midt på hver butterdeigplate slik at de beholder fasongen under steking.
Sett stekebrettet på midterste rille i stekovnen. Etter ca 15 minutter fjerner du asjettene, men steker butterdeigen i ytterligere 10 minutter slik at også midten av butterdeigplaten blir gjennomstekt.
Kutt purreløk og squash i tynne strimler og ha dem i en liten kjele med smør og 1 ss vann. Smørdamp grønnsakene under lokk i ca 3 minutter.
Rens og ta ut frøene i chilien og kutt den i tynne strimler.
Lag sausen. Fres karri og hvitløk raskt i smør, tilsett skalldyrsuppen og kok det hele ned til det gjenstår ca 4 dl.
Stek scampiene raskt på begge sider i smør.
Så langt kan retten forberedes en god stund før den skal serveres. Oppbevares i kjøleskapet.
Tilberedning
Forvarm stekovnen til 160 grader.
Start ca 15 minutter før servering. Fordel grønnsakene i de stekte butterdeigtertene og legg fire scampi på hvert.
La tertene stå i stekovnen i ca 5 minutter slik at alle ingrediensene blir gjennomvarme.
Varm sausen.
Legg tertene på tallerkener, dryss med chilistrimlene og ha sausen rundt tertene.
Vintips
En chardonnay fra Asutralia. Vil du forsøke en annen stil, velg en gewurztraminer fra Alsace.