NRK Meny
Normal

Sandefjord villig til å selge Mjelde

Sportslig leder Arne Dokken er slett ikke avvisende til et eventuelt bud på 25-åringen, som ønsker seg en retur til Bergen og Brann.

Erik Mjelde

VIL HJEM: Bergenske Erik Mjelde (i blått) ønsker å bli lagkamerat med Kristjan Örn Sigurdsson (t.h.) i Brann. Nå ligger det meste til rette for at drømmen kan gå i oppfyllelse.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Tirsdag ble det kjent at Sandefjord-spilleren Erik Mjelde ønsker seg til en større klubb, og bergenseren la ikke skjul på at drømmen var å gjøre comeback i Brann. Uttalelsen falt i meget god jord hos både Brann-trener Steinar Nilsen, Brann-direktør Bjørn Dahl og klubbens rike onkler i Hardball.

Arne Dokken

VILLIG: Sportslig leder i Sandefjord Fotball, Arne Dokken.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

LES OGSÅ: Mjelde flørter vilt med Brann | Kan få hjelp av Hardball til Mjelde-kjøp

- Alle har sin pris

Nå ser det ut til at også Sandefjord er villige til å slippe Mjelde hjem til gamleklubben. Sportslig leder Arne Dokken bekrefter overfor nrkhordaland.no at Mjelde er til salgs.

- Vi ønsker å beholde Erik og avventter et eventuelt konkret tilbud. Men alle har sin pris, sier Dokken til nrkhordaland.no.

Bosman-spiller til sommeren

25-åringen fra Bergen har ett år igjen av kontrakten med de blå i hvalfangerbyen, og kan dermed gå gratis til Brann etter 2010-sesongen. Dermed er et salg nå eller i løpet av første halvdel av kommende år Sandefjords eneste sjanse til å tjene penger på en overgang.

Steinar Nilsen

LYSTEN: Brann-trener Steinar Nilsen legger ikke skjil på at han vil ha Mjelde til Brann.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Dette er også en gunstig tid for Sandefjord å selge på. Størrelsen på en eventuell salgssum vil trolig gå jevnt nedover jo nærmere man kommer sommeren. 1. juli kan nemlig Mjelde fritt signere for en ny klubb for 2011-sesongen, uten at Sandefjord har krav på et rødt øre.

Taus om pris

Arne Dokken vil ikke si noe om hvor mye Sandefjord vil kreve for Mjelde.

- Vi avventer et eventuelt konkret tilbud, sier Dokken, som samtidig understreker at det foreløpig ikke har vært kontakt mellom klubbene.

Brann-direktør Bjørn Dahl uttalte til nrkhordaland.no tirsdag at klubben like over nyttår vil diskutere et Mjelde-kjøp med Hardball. Investeringsselskapet har uttalt at de er meget interesserte i å hjelpe Brann med å få store lokale navn til klubben.

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik