I dag lærer Fredrik Hald deg hvordan du enkelt kan lage en meget velsmakende suppe ved hjelp av rester.
Husk følgende:
Ta vare på rekeskallet når du har hatt rekeselskap.
Be gjestene legge skallet fint til sides. Samle så dette og ha det i frysen for å ta frem når denne suppen skal lages.
Rekesuppe - ingredienser
Slik gjør du for å lage 4 porsjoner:
Hakk opp 1/4 stor purreløk, 1/4 stor løk, 1/4 liten sellerirot og 1 liten gulrot.
Varm en kasserolle og ha oppi frossent rekeskall, grønsakene og litt olivenolje.
La dete stå og surre noen minutter.
Så har du oppi 1 spiseskje tomatpure og 1/2 spiseskje tomatketchup.
Hell over vann så det dekker rekeskall og grønnsakene.
La dette småkoke i 20 minutter.
Garnityr av purre og reker
Mens suppen koker klargjøres garnityren - i dag er det purreløk og rensede reker.
Kutt purreløken i ca 7-8 cm lengde. Del den i 2 på langs 2 ganger.
Deretter kuttes den på langs i tynne strimler.
Legg purrestrimler og rensede reker i bunnen av serveringstallerken.
Når kraften har kokt i 20 minutter siles den i et dørslag.
Ha deretter i 0,8 dl kremfløte og visp inn.
Hell dette over rekene og purreløken og vips! - en nyyydelig rekeseuppe er serveringsklar.