Regnbyger når Sissel kommer hjem

Sommerens andre utekonsert blir muligens en fuktigere affære enn Eagles-festen. Men Sissel Kyrkjebø er klar til å varme regnvåte bergensere.

I år er det ikke bare rockepublikummet som tilbys store konserter, selv om store internasjonale artister som The Eagles, Bruce Springsteen, Coldplay, Mötley Crüe og Depeche Mode har en tendens til å stjele oppmerksomheten.

I kveld, tirsdag, har bergenserne muligheten til å oppleve byens kanskje største stjerne innen klassisk musikk, Sissel Kyrkjebø, sammen med den walisiske operastjernen Bryn Terfel. Konserten finner sted i Nygårdsparken, og er den første store konserten i parken siden Bob Dylan i 2001.

SJEKK VÆRET: Fare for regn

- Det er en vakker setting for en slik konsert, og jeg håper folk vil få en vakker opplevelse, sier Sissel Kyrkjebø til Festspillene i Bergens hjemmeside, fib.no .

Sissel Kyrkjebø underholdt under Melodi Grand Prox i 1986

UNG STJERNE: Her synger Sissel foran hele TV-Europa under MGP-finalen i Bergen i 1986

Foto: Gjellesvik, Inge / Scanpix

Sjarmerte hele Europa

Bergenseren tv-debuterte allerede som 14-åring i NRK-programmene «Halvsju» og «Syng Med Oss». Knapt 17 år gammel sjarmerte Kyrkjebø hele Europa og ble for alvor hele Bergens stolthet da hun fremførte «Nystemten» på direkten under Eurovision Song Contest (den internasjonale MGP-finalen) i Grieghallen i Bergen.

NETT-TV: Se den legendariske opptredenen her

Samme år platedebuterte 17-åringen, som på det tidspunktet hadde Rune Larsen som manager. Men det var hennes andre plate, «Glade Jul», som virkelig gjorde henne til allemannseie landet over. Platen er tidenes mestselgende norske album, med over 600.000 solgte eksemplarer.

«Kongelig» bryllup i Bergen

Hele Bergen engajserte seg også da Kyrkjebø (da 23) i 1993 giftet seg med den danske artisten Eddie Skoller (da 49). Bryllupet ble holdt i Mariakirken i Bergen. I 2004 gikk Kyrkjebø og Skoller hver til sitt. Paret har to barn sammen. Sangstjernen har bodd i Danmark siden tidlig på 90-tallet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sissel Kyrkjebø og Eddie Skoller

HELE BERGEN FEIRET: Eddie Skoller og Sissel Kyrkjebø som nygifte utenfor Mariakirken i Bergen. Et helt folkehav var møtt opp for å gratulere det lykkelige paret.

Foto: Nordahl, Aleksander / Scanpix

På 90-tallet gikk Sissel Kyrkjebø fra å være en skandinavisk yndling til å bli en respektert og anerkjent internasjonal klassisk artist. Hun har opptrådt med artister som Placido Domingo, José Carreras, The Chieftains og har oppnådd høye listeplasseringer verden over bl.a. med rapperen Warren G og som vokalist på filmmusikken til «Titanic».

- Mer avslappet ute

I Nygårdsparken lover Sissel Kyrkjebø at publikum vil få høre låter som «Scarborough Fair», «Ave Maria» og «Summertime». Og kanskje «Per Spelmann» i norsk-walisisk duett.

39-åringen, som fyller 40 senere denne måneden, gleder seg til å møte det klassiske publikummet i Bergen i en litt annen setting enn hun ellers er vant til å se dem i.

- På en utekonsert kommer folk sånn som de er. De føler ikke at de må rette seg opp i ryggen eller kle seg på en bestemt måte. Er det fint vær, kommer de i shorts og sandaler. Det er mye mer avslappet og du kan lage din egen setting. Dessuten tør folk litt mer når de er ute, forklarer hun til fib.no.

Ennå ikke sikret deg billett? Slapp av, det er rikelig igjen. Prisen er også i superstjerne-klassen, 600 kroner.

SE SISSEL OPPTRE MED TRONDHEIMSSOLISTENE I 2004: