Mann reddet i land etter å ha falt i vannet ved Sotra

Mannen ble kort tid etter at han sendte ut nødsignal plukket opp av en redningsskøyte. – Han var kraftig nedkjølt, opplyser mannskapet.

Kolltveit kai

REDNINGSAKSJON: Nødetatene og hovedredningssentralen deltok i en redningsaksjon ved Sotra.

Foto: Anders Ekanger / NRK

Mannen ble funnet i en båt i Rotavika og er fraktet til land av redningsskøyten RS Simrad Færder.

– Mannen hadde falt i sjøen, men hadde klart å komme seg opp i båten igjen. Han var sterkt nedkjølt etter å ha ligget lenge i vannet, sier Per-Ørnulf Dæhli, navigatør på redningsskøyten.

Mannen fortalte Dæhli at mobilen hans var full av vann, og at den dermed ikke kunne brukes til å tilkalle hjelp. Mannen brukte derfor en VHF-radio han hadde i båten til å sende et nødsignal til Rogaland radio.

– Vi har trent mye på denne typen situasjoner, og er kjent i området. Derfor fant vi raskt den savnede personen, sier Dæhli.

Mannen ble fraktet til Kolltveit kai, der han har fått behandling av helsepersonell.

Pressesjef Ander Band Andersen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge sier at de regner situasjonen som oppklart.

Laster kart, vennligst vent...

VED SOTRA: Nødsignalet ble sendt ut i området mellom Ågotnes og Bildøy, vest for Bergen.

Stor redningsaksjon

Hovedredningssentralen fikk melding om nødsignalet fra området ved Sotra like før klokken 15.

– Rogaland radio har fanget opp et nødsignal fra et sted mellom Ågotnes og Bildøy. Vi vet ikke hva som har skjedd. Det er sendt redningsskøyte og flere marinefartøy til stedet, sa Bang Andersen til NRK klokken 15.15.

Nødetatene rykket også til stedet. Luftambulanse ble sendt fra Haukeland universitetssjukehus for å søke i området fra luften.

– Fartøyene som ble sendt kom raskt til stedet, og etter en snau halvtime fikk vi beskjed om at en person var plukket opp av en redningsskøyte, og ble fraktet til land, sier Bang Andersen.