NRK Meny
Normal

Privat innsamlingsaksjon kan berge håndballklubben på rekordtid

Tertnes trenger 200.000 kroner for å unngå straff fra Håndballforbundet. I løpet av to dager har godt over halvparten kommet inn.

Cupfinale Tertnes - Larvik

TRENGER PENGER: Tertnes får nå god hjelp fra en privat innsamlingsaksjon som startet på Facebook.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Fredag kveld registrerte vi at det var kommet inn 113.500 kroner. Da hadde to bedrifter gitt 25.000 og 5.000 kroner i løpet av dagen, og en privatperson 20.000 kroner, forteller Marit Brox, daglig leder i Tertnes håndball, som de siste årene har vært blant Norges beste kvinnelag.

Marit Brox

– Vi trenger høyere sikre inntekter for å kunne dra på treningsleirer og å ha flere spillere i stallen, sier daglig leder i Tertnes Marit Brox.

Foto: Privat

Ellers er summene som har kommet inn stort sett småbeløp på et par hundrelapper, etter at en privatperson torsdag startet innsamlingsaksjon på Facebook.

– Beløpene fra bedriftene merkes virkelig, men det er helt fantastisk at det er så mange privatpersoner som gir, sier Brox.

Ukjente, «håndballfolk» og studenter gir

Bakgrunnen for aksjonen er Tertnes' vanskelige egenkapitalsituasjon. De trenger 200.000 kroner i akutthjelp før søknaden om fornyet eliteserielisens skal leveres 1. mai.

Tonje Løseth

FÅR STØTTE: Mellom annet har en undergruppe av studentidrettslaget ved Norges Handelshøyskole engasjert seg, og oppfordret Bergens studenter til å gi penger.

Foto: Andersen, Aleksander (ARKIVFOTO) / NTB scanpix

Hvis ikke, risikerer klubben å gå inn i den nye sesongen med minuspoeng.

Men skal en tolke aktiviteten i sosiale medier gjennom helgen, tyder mye på at Brox og klubbens regnskapsfører ikke trenger å bekymre seg.

– Det er både «håndballfolk» med og uten tilknytning til Tertnes, og mange jeg ikke aner hvem er som gir. I bankoverføringene skriver de meldinger som «Heia Tertnes!» og «Vi støtter dere!». Vi er veldig takknemlige, sier Brox.

– Blir ikke rik av å spille i Tertnes

Mye tyder på at innsamlingsaksjonen passerer 150.000 kroner og nærmer seg 200.000 kroner allerede mandag. Men selv om det kortsiktige behovet ser ut til å bli oppfylt, har håndballklubben også langsiktige utfordringer.

– Dette er en nødhjelp. Men vi har opplevd nedgang i inntektene i flere år, først og fremst fordi sponsormarkedet har blitt veldig mye tøffere, sier Brox.

Hun understreker at klubben ikke har drevet i minus denne sesongen, men at pengemangelen skyldes tidligere underskudd.

– I motsetning til mange klubber som bruker penger de ikke har, så har vi drevet fornuftig. Men det er jo klart at nedgangen i inntekter går utover den sportslige satsingen. Vi er veldig glade for å ha spillere som er lojale til klubben, og vi skulle veldig gjerne ha betalt dem mer. Men de har på en måte akseptert at de ikke blir rike av å spille i Tertnes.

LES OGSÅ: Her er noe av grunnen til at Larvik er nær konkurs