Politiet advarer mot falsk brannmann

Flere beboere på Landås i Bergen har meldt om at en mann prøver å komme seg inn i husene til folk ved å gi seg ut som en brannmann.

Laster kart, vennligst vent...

FALSK BRANNMANN: Mellom Strimmelen og Nattland skal en mann ha forsøkt å komme seg inn i flere boliger.

– Vi har fått noen telefoner angående en mann som har ringt på husstander på Landås i Bergen og ga uttrykk for at han representerte brannvesenet. Han ville komme inn i husene til folk for å sjekke røykvarslere og slukningsutstyr, sier operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt.

Personene som har meldt ifra om mannen bor mellom Strimmelen og Nattland.

– Vi har vært ute for lignende ting tidligere. Dersom han har sagt at han er fra brannvesenet uten at han er det, er det ikke greit, sier Geitle.

– Min oppfordring er at folk ikke må slippe folk inn i hjemmene sine ukritisk. Sjekk ID og vurdér hvor logisk det er at brannvesenet kommer så sent på kvelden.

Like etter klokken 22 opplyser politiet at de har vært på Landås og søkt etter mannen uten hell.

– Det har ikke kommet inn flere telefoner fra folk som har observert han, så akkurat nå leter vi ikke aktivt, sier Geitle.

Brannvesenet: – Trist

Brannvesenet sier at de ikke foretar slike undersøkelser på kveldstid.

– Vi har jo feiere som går rundt og har brannsyn i hjemmene til folk, men da er det varslet i god tid at de kommer på tilsyn. De er uniformerte med legitimasjon fra Bergen brannvesen og besøker i kontortiden, sier Håkon Myking ved 110-sentralen i Hordaland.

Han synes ikke noe om at folk bruker brannvesenet for å lure folk.

– Det er trist at folk skal utnytte andre på denne måten, men det er kanskje slik det har blitt i samfunnet. Folk svindler og finner måter å lure andre på, sier Myking.

Det er ikke kjent om mannen har lyktes i å komme inn i noen husstander.