Pianotalenter i hard konkurranse

26 fremragende unge pianister fra 16 ulike land er i Bergen for å kjempe om å vinne Edvard Grieg internasjonale pianokonkurranse. Søndag var det klart for den første av tre innledende runder.

Troldhaugen

PÅ TROLSHAUGEN: De innledende rundene foregår i Troldsalen.

Foto: Picasa 2.0

KONKURRANSENE OVERFØRES HER!

Den 14. Internasjonale Edvard Grieg Pianokonkurranse går av stabelen i Bergen 11.– 18. oktober i år og er en av landets største musikkonkurranser. Det er andre gang konkurransen arrangeres av Edvard Grieg Museum Troldhaugen, og årets konkurranse opplevde en økt interesse med 101 søkere fra 34 land.

– Bergen er en unik ramme for en stor musikkonkurranse som dette, sier museumsdirektør–og konkurransens direktør, Sigurd Sandmo.

– Det berømte Troldhaugen, et fabelaktig symfoniorkester som Grieg selv dirigerte, Griegakademiet med sitt levende fagmiljø og studenter, dedikerte sponsorer, et entusiastisk publikum og–ikke minst–vår egen Leif Ove Andsnes i juryen, har gjort det mulig å skape en varm og personlig konkurranse med historisk sus og høye prispenger, mener Sandmo.
Grieg er uten tvil Norges mest berømte komponist og hans hjem Troldhaugen en av landets store attraksjoner. De innledende konkurranserundene foregår i museets helt spesielle kammermusikkhall, Troldsalen, fra 12. til 16. oktober.
Ukens høydepunkt blir konkurransens finale i Grieghallen 18. oktober, hvor tre finalister vil fremføre solokonserter sammen med Bergen Filharmoniske Orkester–som i år feirer 250 års jubileum.

Juryen:

I juryen sitter internasjonalt anerkjente pianister:
Leif Ove Andsnes (Norge), Oxana Yablonskaya (Russland), Ya-Fei Chuang (Taiwan/USA), Dominique Merlet (Frankrike), Marianna Shirinyan (Armenia) Jens Harald Bratlie (Norge) og juryformann Einar Steen-Nøkleberg, som selv er en av våre store Grieg-tolkere.

Gratis for publikum

I tillegg til selve konkurransen, blir det blant annet konsertforedrag med Grieg-prisvinner Liv Glaser, mesterklasse med jurymedlem Dominique Merlet, tur til Lysøen med norsk folkemusikk og en solokonsert i Bergens unike middelalderbygning Håkonshallen med jurymedlem Ya-Fei Chuang.
Mye på programmet, som alle innledende runder på Troldhaugen, er gratis for publikum.

LES MER: Her er årets deltagere

Søk i valresultata

valg-dekorasjon