Pågrep mann med kniv i barnehage

Bevæpnet politi pågrep en mann som tok seg inn i en barnehage i Åsane. På seg hadde mannen en kniv med blad på mellom fem og syv centimeter.

Sofusbarnehagen på Breistein

TOK SEG INN: Mannen tok seg inn i barnehagen, og ansatte og barn låste seg inne.

Foto: Bergen foto og media

Politiet fikk melding om en mann som tok seg inn i en Sofusbarnehagen på Breistein i Åsane fredag kveld. Barnehagen var fremdeles åpen, og barn, ansatte og foreldre låste seg inne på et rom i barnehagen.

Mannen hadde med seg en kniv. Han skal ikke ha truet noen direkte med kniven, men de ansatte skal ha følt seg truet.

Kniven hadde et blad på mellom fem og syv centimeter. Mannen begynte å rasere inne i barnehagen, og det gikk blant annet utover en dør.

– For en barnehage hvor idyllen hersker, er det veldig opprivende. En slik kniv er potensielt et drapsvåpen, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt.

Laster kart, vennligst vent...

BREISTEIN: Barnehagen ligger på Breistein i Åsane, nord i Bergen.

Er ute av fengsel med meldeplikt

Mannen opplyste at han var fra PST, og snakket rolig om at han skulle «ta» noen kvinnelige politiansatte, forteller Kronen.

– Han er en veldig godt kjent person for oss, og er ikke noe glad i politiet, sier Kronen.

Flere bevæpnede politipatruljer rykket ut til stedet. Meldingen kom inn klokken 16.36, og politiet var på stedet klokken 16.48. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

– Vi har kontroll på ham, og han tas med til politistasjonen, sier Kronen.

Mannen var ute av fengsel med meldeplikt etter en tidligere dom. Det skal ikke være lenge siden han slapp ut av fengsel, ifølge Kronen.

NRK oppdaterer saken.