Nytt trenerbråk i Brann

Kjetil Knutsen er fratatt sine arbeidsoppgaver. Nå skal han i samtaler med Brann, med advokater på hver side av bordet.

Kjetil Knutsen

FERDIG I BRANN?: Kjetil Knutsen mistet sine arbeidsoppgaver ved nyttår og har allerede diskutert sluttvederlag med klubben.

Foto: Bjørn Erik Ovesen

Det er Bergens Tidende som i dag avslører nok en opprivende arbeidskonflikt på Brann Stadion. Fra før er Espen Steffensen og Robert Hauge (assistenttrenere under Mons Ivar Mjelde) fratatt sine gamle arbeidsoppgaver. Steffensen valgte å forlate klubben, mens Hauge i dag jobber med analyse og kartlegging av unge spillere.

Hovedtrener Mons Ivar Mjelde ga seg etter fjorårssesongen, selv om han hadde kontrakt ut 2010. I november trakk også Ola Jøsendal seg som medisinsk ansvarlig i klubben, på grunn av en konflikt med de andre ansatte i Branns medisinske apparat.

Avskiltet ved nyttår

Kjetil Knutsen ble ansatt i desember 2005, som toppspillerutvikler med spesielt ansvar for klubbens aller beste talenter, og jobbet tett opp mot fotballgymnaset i Åsane. Han skulle også kartlegge talenter rundt om i landet som kunne være aktuell for Brann.

Ifølge BT ble Knutsen ved årsskiftet fratatt sine arbeidsoppgaver. Først nylig skal han ha fått nye oppgaver: Å kartlegge 12-15-åringer og arrangere sonesamlinger for de beste av disse. Treneren skal være svært skuffet over Branns personalpolitikk.

Har diskutert sluttvederlag

- Jeg kan bekrefte at jeg er blitt fratatt mine faste oppgaver. Ut over det ønsker jeg ikke å si så mye, sier Knutsen til Bergens Tidende. Hans gamle oppgaver er overtatt av Branns utviklingsavdeling og assistenttrener Rune Skarsfjord.

Knutsen og Brann skal allerede ha diskutert et sluttvederlag for treneren, uten å bli enige. Om kort tid møtes partene til nye samtaler, da med advokatbistand.

- Når det går så lang tid, er det naturlig at en søker ekstern kompetanse for å løse en sak, sier Branns sportslige leder, Roald Bruun-Hanssen, til avisen.