NRK Meny
Normal

Nye gasskraftplaner

BKK vil bygge nytt gasskraftverk i Hordaland eller Sogn og Fjordane.

Kollsnes
Foto: Hugo Pedersen / Scanpix

Kollsnes i Øygarden er et av alternativene, i tillegg til Sløvåg i Sogn.

Planene blir presentert i en melding som sendes til NVE i dag.

Målet er at gasskraftverket skal være ferdig bygd i 2011.

Tre mulige steder

- BKK har som mål å bidra med løsninger som gir en trygg og stabil kraftforsyning i området. Men det er myndighetenes ansvar å sørge for nok kraft, sier konsernsjef Atle Neteland i BKK i en pressemelding.

 

Gasskraftverk som vil koste 3 milliarder kroner kan tidligst stå ferdig i 2010-2011. Kraftverket skal produsere 3 TWh, like mye som Naturkrafts planlagte gasskraftverk på Kollsnes.

- Vi vil se nærmere på tre steder som alle kan være egnet for et gasskraftverk: Kollsnes, Mongstad og Sløvåg. Forbruket øker mest på Kollsnes, mens Mongstad er aktuell som senter for CO2-samordning. Sløvågs beliggenhet nær Mongstad gjør også dette til en alternativ lokalisering, sier Neteland.

- Tilrettelegger for CO2-rensing

Naturkrafts planer om gasskraftverk på Kollsnes og på Kårstø i Rogaland møtte sterk motstand. Miljøbevegelsen krevde at planene ble skrinlagt eller at klimagassutslippene ble renset.

I meldingen fra er det tatt utgangspunkt i et anlegg tilsvarende det som bygges på Kårstø i Rogaland. BKK vil tilrettelegge for å skille ut CO2-utslippene fra gasskraftverket.