Status for bergensskolene: Må bruke to milliarder på 22 skoler

Omfanget av skoleforfallet i Bergen er enormt. Prisen på å pusse opp bare elleve skoler er på over en halv milliard, viser ny gjennomgang.

Skoleforfall på Landås

En ny tilstandsrapport som Bergen kommune presenterte i dag, viser at prislappen på skoleforfallet i byens skoler er kommet opp i to milliarder kroner.

Prislappen oppe i to milliarder

Kommunen har gått gjennom elleve nye skoler, og per desember 2012 er kostnadene for å ruste opp disse på 540 millioner kroner.

Totalt er 22 av Bergens 89 grunnskoler nå kartlagt og det er satt en prislapp på etterslepet for disse. Med status for de elleve nye skolene er prislappen for å pusse opp skolene nå oppe i over to milliarder kroner.

Tidligere i år ble tilstanden til kommunens elleve mest forfalne skoler presentert. Den viste at det ville koste over 1,5 milliard å ta igjen det manglende vedlikeholdet.

Det omfattende forfallet på skolene i Bergen har fått mye omtale de siste årene. I høst satte NRK stort fokus på det dårlige inneklimaet i norske skoler i programmet Brennpunkt.

Bergen er blant verstingene på listen, og nå begynner det også å bli klart akkurat hvor mye penger det vil koste å ta igjen etterslepet.

LES OGSÅ: Systemsvikt koster bergenserne milliarder

Sendes til Arbeidstilsynet

De nye rapportene gjelder skolene Haukedalen, Haukeland, Haukås, Holen barneskole, Kaland, Kalvatræet, Kirkevoll, Nordnes, Olsvik, Paradis og Tveiterås.

Kommunen skal gå gjennom alle 89 skolene systematisk i fire ulike faser. Rapportene som ble lagt frem i dag er fase to i gjennomgangen.

Arbeidstilsynet vil få oversendt de nye rapportene, som også inneholder oversikt over tiltak for hver enkelt skole.

LES OGSÅ: Vil stille kommunene for retten etter forfallet

Dårlig skole i Bergen

MILLIARDFORFALL: Møhlenpris skole er en av mange skoler i Bergen som er preget av slitasje. De 22 verste skolene i kommunen vil koste over to milliarder å rehabilitere.

Foto: NRK

Søk i valresultata

valg-dekorasjon