Normal

Nilsen: - Klassekamp av Hassan

Hassan El Fakiri har fått en ny vår som høyreback i Brann. - Jeg spiller der sjefen vil, det er langt bedre enn å sitte på benken, sier 32-åringen.

Hassan El Fakiri

USTOPPELIG: Hassan El Fakiri var utstoppelig mot Lyn, i alle fall med lovlige midler. Her er det Stanley Chinedu Ihugba som kommer bakpå og tar alternative måter i bruk for å stoppe Brann-spilleren.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Brann valset over Lyn i mesteparten av kampen i går. Flott angrepsspill på kantene og sjanser på løpende bånd, i det som nok er den mest underholdende kampen på Brann Stadion denne sesongen.

I hovedrollen: Mannen som for en tid siden antydet at han heller ville sitte i kassen på Rimi enn å spille back: Hassan El Fakiri (32).

Hassan El Fakiri

- TENKER IKKE LANDSLAG: Hassan El Fakiri bedyrer at han ikke ofrer landslaget en tanke.

Foto: JIM WATSON / AFP

- Fantastisk å ha en slik spiller

- I første omgang er han den som spiller, kommer rundt på kantene og hele tiden er bevegelig. Han gjør en veldig bra match både defensivt og offensivt. Det må være fantastisk å ha en slik spiller i en backfirer, mener NRK Hordalands fotballekspert, Magnus Johansson.

LES OGSÅ: Huseklepp puttet to mot Lyn

32-åringen selv var godt fornøyd etter tidvis å ha herjet med Lyn-spillerne.

- Jeg fikk mye rom på høyresiden og ble mye involvert. Da er det alltid gøy å spille, sier El Fakiri til nrkhordaland.no.

Selv presiserer han at backspillet i utgangspunktet er en gjesteopptreden. El Fakiri kom i utgangspunktet inn som vikar på backen mot Bodø/Glimt for skadde Cato Guntveit og Bjørn Dahl. Siden har han blitt værende der.

- Jeg mener selv at jeg er midtbanespiller, men det er bedre å spille enn å sitte på backen, sier han.

- Men du innser at du blir værende på høyrebacken?

- Ja, sjefen bestemmer, så det er bare å gjøre som han sier, humrer El Fakiri.

- Klassekamp av Hassan og Birkir

Etter kampen var trener Steinar Nilsen full av lovord om både Hassan El Fakiri og venstreback Birkir Mar Sævarsson.

- De skaper overtall på motstanderen gang på gang, og løp og løp utrolig mye. En klassekamp av begge to!

- Har du funnet backene dine nå?

- Vi har fin konkurranse om plassene, og det skal det fortsatt være, sier Nilsen.

Storspill til tross, Brann var heldige som vant 2-1 mot Lyn. Gjestene tok over fullstendig 20 minutter før slutt, og Brann-spillerne virket livredde for å miste ledelsen etter Erik Huseklepps første scoring.

Ikke skremt av kollaps

- Vi ble nervøse og sluttet å spille fotball. Vi hadde på følelsen av Lyn ble farligere og farligere, og at det kjapt ville komme et mål. Det er slapt og dårlig av oss, sier Fakiri.

- Det ser ut som vi blir kollektivt sliten og stresset, og får ikke backene med like godt som tidligere i kampene. Det får vi tar lærdom av. Men jeg er overhodet ikke bekymret, så lenge vi kommer tilbake etter det og vinner. Det er bra, sier Steinar Nilsen.