NRK Meny
Normal

Nabo truer med narko-nettside

Hvis ikke de narkomane flyttet fra Nygårdsparken, kan turistene bli advart på nettet.

UTSATT: Sprøyter ligger slengt i barnehagens nærområde.

VANLIG SYN. Dette kan møte turistene som vil oppleve Nygårdsparken.

Foto: Linn Mevold Skogheim

Nabo Svein OveBjørnestad, har sett seg lei på de narkomane i Nygårdsparken. Hvis ikke byrådet vedtar flytting, vil han advare turistene på en egen nettside.

.

Bilder og dokumentasjon

- Nå er det nok. Nettsiden vil inneholde bilder og dokumentasjon, og teksten vil bli oversatt til alle de viktigste verdensspråkene. Alle de store turistoperatørene som opererer her i Bergen, vil bli tilsendt nettsiden, sier Bjørnestad til Bergens Tidende.

Tidligere denne uken havnet han bak en delegasjon japanske turister på vei inn i Nygårdsparken.

- De ble helt sjokkerte, pekte og ristet på hodet. Bergen er heldig som ikke har fått noe narkostempel ennå, slik som Oslo. Det hadde politikerne fortjent, sier Bjørnestad til avisen.

Møter kommunen

I dag skal kommunen i møte med velforeningene. Her vil de få servert en liste over problemer knyttet til Nygårdsparken. Her er det blant annet påpekt vold, posttyveri og trusler.

Leder i Nygårdshøyden velforening, Geir Ekenes, deler synspunktene til Bjørnestad om at kommunen bør flytte narkotikamiljøet, men mener det er unødvendig å opprette noen nettside.

- Å henge ut de narkomane på denne måten er jeg motstander av, men jeg forstår frustrasjonen hans, sier Ekenes.

Byrådsleder Monica Mæland sier naboene er i sin fulle rett til å vise sin misnøye, men tror ikke en nettside vil holde turistene unna byen.

Siste video

I minst 50 km/t kjører brøytebilen på en gangvei ved E39 som brukes som skolevei.
Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås