NRK Meny
Normal

Mohn: – Fansen kan glemme pengegaver

Trond Mohn varsler stopp i pengegavene til Brann. – Slik jeg blir behandlet når jeg gir penger til Brann, så kan fansen bare glemme det, sier han.

Trond Mohn

STOPPER KRANEN: Trond Mohn gav ti millioner kroner til Brann senest i høst. Men behandlingen han fikk etter pengegaven, likte han dårlig.

Foto: Adalheidur Oldeide / NRK

Forretningsmannen og en av Norges rikeste menn, Trond Mohn, har i mange år vært kjent som en av norsk idretts største velgjørere og bidragsytere.

Han har gitt millioner av kroner til idrettsanlegg og klubber rundt om i landet, og spesielt har Brann nytt godt av pengegaver fra byens fotballglade milliardær.

Men nå varsler investoren at han ikke vil sponse klubben som sliter sportslig med midler til spillekjør foran neste overgangsvindu, skriver BA.

– Nei, slik jeg blir behandlet når jeg gir penger til Brann, så kan fansen bare glemme det, sier Mohn til avisen.

Har gitt titalls millioner

Med sviktende resultater og oppmøte på tribunene tyder lite på at Branns pengekasse fylles opp – og mye på at klubben trenger hjelp om den skal få råd til forventninger.

Brann tapte mot Glimt

FORSTERKNINGER: Brann har slitt sportslig i år, og er åpen om at de ønsker seg forsterkninger når overgangsvinduet åpner. Men da trenger klubben sannsynligvis investorhjelp.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det kan de altså glemme fra mannen som har gitt flere titalls millioner til spillerkjøp opp gjennom årenes løp.

Mohn vil ikke utdype utspillet sitt til Bergensavisen ytterligere.

– Jeg synes det er mye godt i laget. Jeg tror de bare det er snakk om å være tålmodig så løsner det, sier han.

Bråk rundt Skarsfjords avgang

En av sakene som har skapt splid rundt Mohn og Brann-fansen i gata, var en stor pengegave høsten 2013.

I direkte sammenheng med at klubben forlenget med Rune Skarsfjord i august i fjor, gav Mohn ti millioner kroner til klubben.

– Det er et kompliment til Rune Skarsfjord. Fotball handler om å gjøre hverandre gode. Nå bidrar jeg med de ti millionene for også å gjøre treneren god, sa Mohn den gang.

Spekulasjonene gikk i bergenspressen på at Mohn hadde varslet Brann at han ville gi pengegaven – dersom Skarsfjord fikk ny kontrakt. Kontraktforlengelsen fikk mange Brann-fans til å rase mot klubbledelsen og det tette båndet til Mohn.

Rune Skarsfjord og Roald Bruun-Hanssen

KONTRAKTBRÅK: Da Brann og daglig leder Roald Bruun-Hanssen gav Rune Skarsfjord ny kontrakt i høst, kokte det over for mange Brann-fans. Trond Mohn svarte med å gi klubben ti millioner kroner.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

En gruppering supportere troppet blant annet opp på stadion med bannere med teksten «Kjøpt og betalt».

Kort tid etter gikk styrelederen av. Skarsfjord trakk seg som Brann-trener i november, mindre enn tre måneder etter at han fikk den nye kontrakten.

God dialog med Trond

Kraftsalven fra Trond Mohn mottas ikke med åpenbar bekymring på Brann stadion.

– Jeg har en veldig god dialog med Trond. Utover det har jeg ikke behov for å kommentere noe mer, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til BA.

– Bidragene hans har selvfølgelig alltid vært viktige, og det vil de fortsette å være. Han er viktig medspiller for oss på alle måter. Det handler ikke bare om økonomi, men han gir oss også råd, veiledning og støtte, legger han til.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleder: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik