NRK Meny
Normal

Mjelde savner Martin

Brann-treneren vedgår at landslagskapteinen var svært viktig for seriemestrenes suksess. Nå starter gjenoppbyggingen.

Mjelde og Andresen på Lerkendal 2006

MEKTIGE MENN: Mons Ivar Mjelde og Martin Andresen var ikke alltid på bølgelengde da sistnevnte var kaptein i Brann, men kombinasjonen førte Brann til topps.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Rødtrøyene har knapt vært til å kjenne igjen etter den fantastiske 2007-sesongen. Etter fire serierunder står seriemestrene med fattige fire poeng, hanket inn gjennom lite overbevisende opptredener hjemme mot Fredrikstad og Strømsgodset.

Mons Ivar Mjelde liker ikke det han ser.

- Offensivt var Martin veldig dyktig til å være lojal mot rollene og spillestilen. Han var flink til å holde det i gang. Lojaliteten til å true de riktige rommene, og evnen og viljen til å være lojal mot rollene og spille ballen dit har ikke vært like sterk i år, sier Mjelde til Bergens Tidende.

Fokus på spillestil

Brann-treneren varsler nå et sterkere fokus på spillestil i ukene som kommer, hvor målet er at ballen skal gå fortere i laget og at spillerne skal gjøre det enklere for seg selv ved å snevre inn valgmulighetene i spilloppbyggingsfasen.

Mjelde jakter nå også på den perfekte forsvarsfireren. På tirsdagens trening var de t full rullering på alle plasser.

Syv aktuelle i forsvar

Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson og Azar Karadas byttet på midtstopperplassene, mens både Cato Guntveit og Michael Twaithe tidvis tok over på backplass for henholdsvis Bjørn Dahl og Erlend Hanstveit.

Hva er galt med Brann? Forsvant suksesstiden med Martin Andresen? Si din mening i kommentarfeltet under.