NRK Meny
Normal

Regjeringen lover full opprustning av Den Nationale Scene

Audun Lysbakken lover tre millioner kroner til utredning og akutt vedlikehold, dersom regjeringen får fornyet tillit ved valget. – Dette er en forpliktelse jeg håper alle partier blir med på, sier SV-lederen.

SV-lederen lover millioner til Den Nationale Scene bare dager før stortingsvalget.

SMILER DAGER FØR VALGET: SVs to toppkandidater i Hordaland, Gina Barstad (2. plass, t.v.) og Audun Lysbakken (1. plass, t.h), sammen med DNS-sjef Agnethe Haaland (midten).

Den rødgrønne regjeringen jobber intenst for å unngå valgnederlag i neste uke, og i dag kom Lysbakken til sin egen hjemby med løfter om å ruste opp byens ærverdige teaterbygg.

Fra før er det kjent at Den Nationale Scene (DNS) i Bergen trenger utbedringer for minst 22 millioner kroner, ikke minst på grunn av de omfattende vannskadene på det 104 år gamle bygget på Engen i Bergen sentrum.

– Mulig å gjøre noe med én gang

– På regjeringens forslag til statsbudsjett for 2014 kommer det to millioner kroner til en konseptvalgutredning. En viktig forutsetning er at den skal inneholde å få en ny dreiescene på teateret. I tillegg vil vi bevilge en million, som kan brukes ved akutte problemer knyttet til taket, sier Lysbakken.

– Dette betyr at det det vil være mulig å gjøre noe med taket med én gang, sa SV-lederen.

Den tidligere barne- og likestillingsministeren sier det må være et nasjonalt ansvar å gjøre DNS i stand til å møte fremtidens behov og krav.

Haaland: – Glad og takknemlig

Budskapet fra den sittende regjeringen ble møtt med jubel fra teatersjef Agnethe Haaland.

– Jeg er så glad og takknemlig for at regjeringen tar ansvar for dette vidunderlige bygget. Det ble bygget i 1909 for 60 mennesker. Nå er vi 160 mennesker her og har tre scener, produserer masse spennende teater og har et fantastisk publikum, sier Haaland.

– Både de ansatte og publikum fortjener et teaterhus som er skodd for fremtiden, sier hun.

Tror borgerlig regjering vil være enig

Haaland sier til NRK at arbeidet med full opprustning av DNS kan komme i gang i årsskiftet 2016/2017.

SV-leder Lysbakken var ikke så rent lite stolt over å kunne presentere lekkasjen fra statsbudsjettet i hjembyen. Samtidig ga han klart uttrykk for at han har liten tro på at en eventuell borgerlig regjering vil tørre å gå imot planene om utbedring og opprustning av bergensteateret.

Siste video

Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.
Programleder: Marte Rommetveit