Leciejewski rett til undersøkelser

Brann vet ennå ikke hvor alvorlig skaden til førstekeeper Piotr Leciejewski er.

Piotr Leciejewski

TYDELIGE SMERTER: Brann-keeper Piotr Leciejewski i tydelige smerter etter en duell 30 minutt ut i kampen mot Rosenborg. Syv minutter senere måtte han ut.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Den 27 år gamle målvakten til Brann fikk bare spille 39 minutter av seriepremieren mot Rosenborg. Polakken fikk en skade i armen tidlig i kampen, og måtte byttes mot 17 år gamle Øystein Øvretveit.

Dagen etter 1-3-nederlaget i Trondheim vet man ennå ikke hvor alvorlig skaden til Branns førsteskanse er.

Rett til MR-undersøkelse i Bergen

Branns sportslige leder, Roald Bruun-Hanssen, sier de må hjem til Bergen til videre undersøkelser mandag.

– Vi tar bilder av ham med en gang han kommer tilbake. Vi skal gjøre grundige undersøkelser, blant annet skal vi ta MR-bilder, sier Bruun-Hanssen.

Brann-troppen lander i Bergen klokken 13.00 i dag. Da reiser de rett til lunsj og analyser på Brann stadion. Mens resten av laget drar på trening, skal Leciejewski da til legesjekk.

17 år gamle Øvretveit får skryt etter debuten på Lerkendal, selv om han slapp inn to mål.

Øystein Øvretveit

RETT TIL LØVENE: 17 år gamle Øystein Øvretveit er eneste keeper i Brann-troppen, dersom Leciejewski nå blir skadet. Her blir han lurt av Rade Prica på 3-1-scoringen søndag.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Leciejewski fikk først en smell i det som så ut til være skulderen etter en duell med RBKs Markus Henriksen etter 30 minutter, men fortsatte. Etter å ha strekt seg så lang han var på en redning syv minutter senere, var det tydelig at han ikke kunne fortsette.

Brann vil ikke spå

Brann er så langt tause om hvor alvorlig skaden kan være. Den sportslige lederen vil ikke si om det ser mørkt eller lyst ut, med tanke på snarlig retur for keeperen.

– Vi avventer til vi får svarene fra undersøkelsene, så får vi se, sier han.

Men Brann har allerede begynt å tenke på alternativ mellom stengene. Branns egentlige andrekeeper, Jørgen Mohus, er ute med en fingerskade og er uaktuell i minst to måneder fremover.

Dersom Leciejewski også blir skadet, er det dermed 17 år gamle Øvretveit som er eneste Brann-keeper igjen i A-stallen.

Bruun-Hanssen forteller at Brann allerede har begynt å kartlegge aktuelle erstattere.

– Jada, vi har oversikt over de mulighetene som finnes, sier han.

Duket for Opdal-retur?

Blant annet har tidligere kaptein, førstevalg og landslagskeeper Håkon Opdal blitt kontaktet. Ifølge BA åpner den nå klubbløse Opdal for en retur, så lenge det er snakk om noe annet enn å være reservekeeper.

NRK har mandag vært i kontakt med Opdal, som sier han ikke har fått noen konkret henvendelse fra Brann siden søndag kveld.

Supporterne er også bekymret for situasjonen. Leder i Brann Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, var strålende fornøyd med Øvretveits innsats, men håper ikke han er Branns eneste kort de kommende kampene.

– Det er klart at Brann har et keeperproblem, hvis både førstekeeperen og andrekeeperen er ute. Det er greit at vi har en supertalentfull og virkelig dyktig 17-åring, men det holder ikke. Plutselig kan han bli skadet også, og da må vi ha en ekstra løsning, sier Lillebøe-Hansen.