NRK Meny
Normal

Russebilulykken: – 18-åring i kunstig koma

Den 18 år gamle gutten som ble sendt til Haukeland etter russebilulykken på Stord i går, er fremdeles innlagt med alvorlige skader.

Trafikkulykke med russebil på Stord

STORE MATERIELLE SKADER: Russebilen fikk store skader og ble kjørt bort av en bergingsbil. En 18-åring ligger kritisk skadd på Haukeland universitetssjukehus.

Foto: Olav Røli / Bladet Sunnhordland

Laster Twitter-innhold

Det var tre personer, alle født i 1996, som var i bilen da ulykken skjedde. To av de får behandling for lettere skader mens en tredje ble sendt til Haukeland sjukehus.

Han ligger i kunstig koma med alvorlige skader, får NRK opplyst tirsdag formiddag. Politiet har ikke gjort avhør i saken, men håper å få gjennomført dette så snart de involverte er i stand til å fortelle om ulykken.

Ingen mistanke om rus

Ulykken skjedde på fylkesvei 545, Sagvågvegen, like før klokken 16 mandag. Ett felt måtte stenges ved avkjørselen til Sætrevikvegen etter ulykken, som førte til lange køer i området.

Det ble i natt opplyst av politiet at de mistenkte en av passasjerene for å ha forstyrret føreren ved å være borti rattet før ulykken skjedde.

– Vi kan ikke gå god for en sånn opplysning på nåværende tidspunkt. Det er derfor vi etterforsker bredest mulig for å finne et svar på hva som faktisk har skjedd. Det er ingen mistanke om at sjåføren var ruset, sier etterforskingsleder Egil Espeland ved Stord lensmannskontor.

Får hjelp av Vegvesenet

En person var fastklemt da politiet kom frem til ulykkesstedet, men alle de tre var bevisste.

Vitner på stedet sier til avisen Sunnhordland at russebilen kom kjørende fra Heiane mot Sagvåg. Den skal plutselig ha kjørt ut av veibanen og inn i fjellveggen. Det er 60-sone på stedet.

Politiet har nå fått bistand fra Statens vegvesen til å skrive rapport om ulykken.

– Hastighet blir et tema i forbindelse med det arbeidet. De vil hjelpe oss både opp mot den tekniske standen på kjøretøyet og forholdene på veien der ulykken skjedde.

Laster kart, vennligst vent...

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.