NRK Meny

Kameratgjeng bygget racerbane på 350 kvadrat

Når du har en hobby, men ingen steder å leke hva gjør du da? En kameratgjeng i Arna tok lidenskapen sin innendørs og lot det gå sport i det.

Når du har en hobby, men ingen steder å leke på, er det lurt å få få ting i gang selv. En kameratgjeng i Arna tok lidenskapen sin innendørs og lot det gå sport i det.

SE VIDEOEN: Himmelen for radiobil-entusiaster.

Tom Arne Moe
Kjetil Rydland
Videojournalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Han kaller det lek, men det ser ut som han tar det på alvor. Faktisk tar Per Hanssen og kompisene det så alvorlig at de bygde sin egen lekestue.

– Jeg liker å si at jeg aldri blir helt voksen. Jeg synes det er gøy å leke litt!

Kameratene bygget om et gammelt lagerbygg på 350 kvadratmeter til en gigantisk tumleplass for radiostyrte biler. Nå opplever de enorm pågang til RC-sporten (radio controlled cars) i lokalmiljøet.

– Vi fikk en liten ide her i høst om å sette i gang med noe. Så kom vi over et eldre lager. Da kom ideen om at vi måtte få et skikkelig inneanlegg for hobbyen vår.

Per Hanssen

BLIR ALDRI HELT VOKSEN: Per Hanssen synes det er gøy å leke seg litt.

Foto: Kjetil Rydland / NRK

Noe for folk i alle aldre

Hundrevis av dugnadstimer var det som skulle til. Resultatet stod klart etter to måneders hardt arbeid: En racerbane for radiostyrte biler, verksted, kiosk og avslapningsområde er blant ingrediensene.

– Det som er gøy med radiostyrt racing er at det er noe for alle. Vi har de som konkurrerer som er helt nede i tiårsalderen. To av Norges beste sjåfører er faktisk 10 og 11 år, sier Per Hanssen.

Nå vokser miljøet og modellbilsporten i Bergen. I slutten av februar skal Bergen RC Arena, som banen i Arna heter, arrangere nasjonale løp.

Lager ble bilbane i Arna

FOR 2 MÅNEDER SIDEN: Slik så lageret i Arna ut før arbeidet med modellbilbane startet.

Foto: Per Hanssen

Siste video

SE VIDEO: Hunden Viggo trener ved Fjellanger hundeskole på Lysekloster i Os. Han skal lære å snuse på pusteprøver fra pasienter og kjenne igjen lukten av kreft.
Døpes i Tromsø