Kalvenes: – Livet etter fotballen var vanskelig

Christian Kalvenes opplevde et tomrom etter han ga seg med fotballen. Nå fyller han tiden med å trene nye talenter.

Christian Kalvenes

IKKE LETT Å AVSLUTTE FOTBALLKARRIEREN: Nå bruker Christian Kalvenes tiden til å trene nye talenter.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

Kalvenes la opp i 2012 etter en lang og begivenhetsrik karriere. Han vokste opp på Kalfaret i Bergen og debuterte for Brann allerede under trener Hallvar Thoresen, da Brann vant 4–1 over HamKam på Brann Stadion i 1995.

Derfra gikk turen til Åsane og Sogndal, før han ble hentet tilbake til moderklubben i 2004. To år senere fikk han kontrakt med skotske Dundee United. Derfra gikk ferden til engelske Burnley og Premier League, før han sommeren 2010 skrev under for Brann for tredje gang.

Bestemte seg for å legge opp

I 2012 bestemte Kalvenes seg for å legge opp. Han slet med skadeproblemer gjennom hele karrieren, og da spilletiden også var begrenset var det til slutt et naturlig valg å ta.

Tiden etterpå ble imidlertid ikke helt enkel.

LES MER: Kalvenes legger opp

– Jeg tenkte at jeg ikke skulle savne fotballivet på noen som helst måte. Det ble likevel et tomrom. Nå fyller jeg det i stedet med å trene «småttiser», sier Christian Kalvenes til NRK Hordaland.

Fredag var Christian Kalvenes gjest i NRK Hordalands morgensending.

Christian Kalvenes

I DEN RØDE BRANN-DRAKTEN: Christian Kalvenes spilte til sammen 45 kamper for bergensklubben.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Målet er å oppfylle drømmer

Kjuagutten Fotballakademi er navnet. Treningene foregår på Salhusbanen i Åsane og er et tilbud til 4.-7.-klassinger, som ønsker å bli bedre fotballspillere.

LES MER: Kjuagutten fotballakademi

– Jeg har stor glede av å trene andre og trives veldig med å være på treningsfeltet, sa Kalvenes til Åsane Tidende da planene ble offentliggjort.

– Savner du stadionbrølet?

– Det er ikke nødvendigvis det å spille i Brann som jeg savner. Derimot det å være involvert i fotball og få muligheten til å bruke det du har lært og erfart gjennom livet.

–Nå får jeg i stedet utløp for dette som trener. Forhåpentligvis har ungene noen av de samme drømmene som jeg hadde. Kanskje kan jeg hjelpe dem til å oppfylle dem.

Burnleys norske forsvarer Christian Kalvenes

INTERNASJONAL KARRIERE: Her er Christian Kalvenes i aksjon for Burnley i en Premier League kamp mot David Bentley og Tottenham.

Foto: ANDREW YATES / AFP