Jonsson: – Nu är jag redo

Tre baklengsmål i seriestarten gir trolig endringer i Brann-forsvaret.

Markus Jonsson håper å få spille mot Stabæk.

I Rikard Norlings hjemmedebut som Brann-trener kommer den tidligere kapteinen Markus Jonsson tilbake i midtforsvaret.

– Det føles bra nå, så jeg håper å få spille, men vi får se, sier 33-åringen.

Jonsson har vært skadeplaget de siste to sesongene, men har jobbet seg gradvis tilbake etter å ha gjennomført en operasjon i leggen etter fjorårssesongen. Da hadde han slitt kraftig med skader både i 2012 og 2013. I fjor ble det bare elleve seriekamper på kapteinen.

Hemmelig lag

Rikard Norling

HEVN: Fotballen betyr så mye for oss alle sammen, så det er klart at vi ikke lar opplevelsen forrige helg gå ubemerket forbi oss, sier Norling til Brann-TV.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I seriestarten borte mot Sarpsborg var det Daniel Mojsov som spilte ved siden av Vadim Demidov i midtforsvaret. Demidov får nok sjansen fra start igjen, mens mye tyder på at Markus Jonsson trer inn for Mojsov.

Rikard Norling vil ikke offentliggjøre hvem han kommer til å velge foran søndagens kamp.

– Jeg vil naturligvis sende de signaler som skal sendes, til spillerne først, før jeg sier noe til media, sier Norling, som oppfordrer tilskuerne til å ta på seg solbriller uansett vær. Ifølge Brann-treneren skinner Stadion.

– Forhåpentligvis kommer spillet også til å gjøre det.

– Viktig for selvtilliten

Jonsson mener det blir avgjørende viktig å vise hjemmepublikummet på Stadion at laget er bedre enn de fikk vist i Sarpsborg.

– Den er viktig for selvtilliten, og hele følelsen i troppen, mener midtstopperen.

Vadim Demidov som nok blir Jonssons makker søndag kveld, mener kritikken etter første serierunde var berettiget. Men nå vil han ikke snakke mer om den kampen.

– Det er fullt mulig at det vi jobber med kan utfolde seg i full blomst på søndag. Og da ser alt plutselig bra ut igjen, mener Demidov.