NRK Meny
Normal

Jernbanen åpnet i Vaksdal

Bergensbanen er åpen igjen for trafikk mellom Vaksdal og Trengereid, etter å ha vært stengt siden torsdag, melder Jernbaneverket.

Ras Vaksdal

ÅPNET: Trafikken går nå som normalt på jernbanen mellom Bergen og Voss.

Foto: Rikke Emilie Rusten/Helene Wiese-Hansen / NRK

Laster Twitter-innhold

Strekningen åpnet for godstrafikk lørdag, men har vært helt stengt for passasjertrafikk frem til klokken 7 i morges, på grunn av et ras ved Boge.

– Nå går alt som normalt igjen, men vi har vakthold av strekningen hele tiden for å følge med, sier pressekontakt Ragnhild Aagesen i Jernbaneverket til NTB.

Eksperter var på rasstedet søndag formiddag for å vurdere situasjonen, og Jernbaneverket opplyser at geologene har vurdert strekningen trygg nok for passasjertog.

E16 fortsatt stengt

Også E16 gjennom Vaksdal ble truffet av raset, men i motsetning til Bergensbanen vil veien tidligste åpne igjen onsdag, ifølge Statens vegvesen.

12. mai gikk det et ras på samme sted som på torsdag, men rasområdet er flere ganger større denne gangen. Et passasjertog kjørte da inn i raset, men ingen ble skadd i hendelsen.

Samferdselsministeren til rasstedet

Ketil Solvik-Olsen

TIL VAKSDAL I DAG: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal se nærmere på rasstedet og snakke med politikere og eksperter.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

I dag besøker samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og statssekretær og partikollega Bård Hoksrud rasområdet.

De skal blant annet befare rasstedet fra båt, og drøfte situasjonen med Vegvesen, Jernbaneverket og geolog. De skal også møte representanter fra kommuner og Hordaland fylkeskommune.

– Vi jobber iherdig for å åpne for normal trafikk. Det skal investeres 100 til 200 millioner kroner årlig på strekningen i vedlikehold, fornying og rassikring. Vi jobber også med å fremskynde nødvendige nye traseer for å unngå rasfare og redusere reisetid, sier Solvik-Olsen.

Siste video

Programleiar: Marte Rommetveit
Programleiar: Marte Rommetveit