NRK Meny
Normal

Dette er tidenes Huseklepp-mål

Det er ingen tvil. Fire av fem mener chippen mot Stabæk for seks år siden er det vakreste seriemålet Huseklepp har scoret.

Chippen mot Stabæk vant soleklart NRKs kåring av Erik Huseklepps fineste mål i Brann-trøya. Han står med 50 nettkjenninger for rødtrøyene.

Chippen mot Stabæk vant soleklart NRKs kåring av Erik Huseklepps fineste mål i Brann-trøyen. Han står med 50 nettkjenninger for rødtrøyene. (Foto: TV2).

Per dags dato har Brann-spissen notert seg for nøyaktig femti seriemål. Det første kom etter 19 sekunder i Stadion-debuten mot Molde 29. august 2005. Det 50. kom så å si nøyaktig ti år senere, mot Hønefoss 23. august 2015.

Flere hundre lesere har deltatt i NRKs nettavstemming om hvilken av Huseklepps fulltreffere som er det aller fineste.

Og nå er resultatet klart:

Huseklepp

84 prosent av dem som deltok i avstemmingen har svart at den følsomme chippen borte mot Stabæk i 2009, er Huseklepps vakreste perle. Målet kom i Huseklepps beste sesong for rødtrøyene, da han fant nettmaskene 15 ganger.

Huseklepp er enig med resultatet i avstemmingen. Han husker godt situasjonen der han scoret, og beskriver det slik:

– Jeg så at keeper var på halvdistanse, og tenkte at her må jeg prøve å lobbe. Og så satt den til de grader. Det var et mål der alt gikk automatisk. På instinkt. Det er ofte slik med målene mine at når jeg tenker tilbake på dem så har jeg ikke fått tid til å tenke. Jeg må ikke få for god tid på meg, sier han.

Chip nummer to ble nummer to

Også andreplassen i avstemmingen går til et mål Huseklepp satte i sitt toppår som Brann-spiller. Det skjedde borte mot Molde, og var en liten kopiering av Stabæk-målet. Bare i større fart.

Se Huseklepps 50 mål for Brann:

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo