Høyre vant skolevalget i Hordaland

Høyre er den store vinneren i skolevalget i Hordaland. Også Arbeiderpartiet gjør det bra, mens SV og Fremskrittspartiet stuper.

En elev sjekker partilistene før skolevalget på Strinda videregående skole i Trondheim mandag.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Elevene ved de videregående skolene i Hordaland gikk mandag og tirsdag tradisjonen tro til valgurnene en uke før den virkelige valgdagen.

Store utslag

Årets skolevalgresultat byr på store endringer sammenlignet med valget for to år siden. Som i resten av landet går de gamle storpartiene Arbeiderpartiet og Høyre frem, mens fløypartiene taper.

LES OGSÅ: Enormt engasjement foran skolevalget

Høyre gjør det aller best i fylket. Partiet får en opplsutning på 25,8 prosent, det er frem 8,8 prosentpoeng sammenlignet med forrige skolevalg.

SV stuper

Også Arbeiderpartiet har stor fremgang i skolevalget. De får en opplsutning på 25,3 prosent, frem 6,5 prosentpoeng fra forrige valg. Dermed stikker de to største partiene av med over halvparten av stemmene.

LES OGSÅ: Tekniske problemer stopper skolevalget

Taperne i skolevalget er fløpartiene. SV får sin støtte nesten halvert fra 8,6 prosent oppslutning i 2009 til bare 4,5 prosent ved åretsvalg.

Fremskrittspartiet går tilbake nesten ti prosentpoeng fra 26,4 prosents opplsutning for to år siden, til 16,8 ved årets skolevalg.