NRK Meny
Normal

Her kan 36 bergensband få plass

Til høsten kan «nye» Teknikerkroen stå klar som Bergens nye øvingslokale og konsertsted. – Dette stedet vil dekke mye av behovet, sier Jørgen Skauge i BRAK.

Teknikerkroen i Bergen

TOMT OG FORLATT: Ingenting har skjedd på Teknikerkroen de siste årene. Bergen Teknikersamfund sa tidligere i år opp leieavtalen med Bergen kommune.

Foto: Rebecca Nedregotten Strand / NRK

Jørgen Skauge

VENTER PÅ ANBUD: BRAK-leder Jørgen Skauge.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Det historiske student-utestedet på Nordnes i Bergen ble endelig stengt og levert tilbake til kommunen i slutten av mai. Fire måneder senere kunne NRK.no fortelle at interesseorganisasjonen for musikkmiljøet i Bergen, BRAK, ønsker å leie og ruste opp stedet.

– Håper på anbud før jul

BRAK-leder Jørgen Skauge forteller nå at organisasjonen har inngått en intensjonsavale om leie av den gamle tyskerbunkersen. Mye arbeid må gjøres, blant annet må det meste av innredning skiftes og stedet må brannsikres langt bedre.

– Vi venter akkurat nå på anbud på arbeidet som må gjøres. Forhåpentligvis får vi dem inn før jul, sier Skauge til NRK.no.

Dersom alt går som han håper, kan organisasjonene BRAK og AKKS snart for alvor gå i gang med Teknikerkroen-prosjektet.

Teknikerkroen i Bergen

NEDSLITT: Slik ser inngangspartiet til kroen ut.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Dersom vi får dette til, vil vi få plass til 36 band på fast øving der. Da snakker vi om lokaler hvor de kan ha sitt eget utstyr stående og spille på eget PA-anlegg. Slike rom er det veldig få av i Bergen, og dette ville dekke mye av behovet, sier Skauge.

Mangelen på øvingsrom i Bergen har vært prekær etter brannen i Skuteviken i september 2008, hvor en rekke band mistet både stedet og utstyret sitt. I tillegg fører ombygging av USF Verftet kommende år til at mange øvingslokaler blir utilgjengelige.

Åtte øvingsrom og scene

Planen er å gjøre hovedrommet i bunkersen om til åtte øvingslokaler, samt en liten scene med plass til 120 publikummere, hvor bandene kan arrangere konserter.

BRAK har midler som er øremerket øvingslokaler, men Skauge sier man også er avhengig av tilførsel av midler, bl.a. gjennom utstyrsordningen, for å gjøre Teknikerkroen til det nye samlingssteder for bergensrockerne.

Skauge er likevel svært optimistisk.

– Dette må vi få til i løpet av 2012, sier han.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.