Har trolig funnet ny toppsjef til Haukeland

Kun seks personer har søkt stillingen som ny direktør på Haukeland sykehus. En av dem får trolig jobben. – Vi har nok kvalifiserte søkere, forsikrer styrelederen.

Haukeland universitetssykehus

GIGANTISK ARBEIDSPLASS: Haukeland sykehus er en av Hordalands største arbeidsplasser med 12.000 ansatte som følger opp 600.000 pasienter årlig. Innen få uker får helseforetaket ny toppsjef.

Foto: Helse Bergen

Jobben som administrerende direktør i Helse Bergen står ledig etter at Stener Kvinnsland (66) sluttet etter eget ønske 31. august. Da hadde han vært øverste sjef på Haukeland siden 2007.

Stener Kvinnsland

SLUTTET: Stener Kvinnsland gikk 31. august av etter åtte år som sjef for en av Hordalands største arbeidsplasser.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Jakten på hans etterfølger er nå i full gang. Helse Bergen HF er det juridiske navnet på helseforetaket, mens Haukeland universitetssjukehus blir brukt når man omtaler pasientbehandlingen.

Den nye toppsjefen skal håndtere 12.000 ansatte og et budsjett på over ti milliarder kroner.

KVINNSLAND-INTERVJU: På sin nest siste arbeidsdag som Helse Bergen-toppsjef var Stener Kvinnsland radiogjest hos NRK Hordaland. Hør hele intervjuet her.

Intervjuene er i gang

– Vi er i gang med intervjurunden og tar sikte på å ha en ny direktør på plass i september, sier styreleder Ranveig Frøiland til NRK.

Ranveig Frøiland

STYRELEDER: Ranveig Frøiland.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

– Utlysningen ble gjort i sommer og søknadsfristen har gått ut. Hva kan du si om kandidatene?

– Det er seks kandidater som har søkt, og da er det alltid diskusjon om det er mange nok. Da sier jeg: Når de er kvalifiserte, kan vi bare ansette en. Og flere er kvalifisert, forsikrer Frøiland.

Du kan lese mer om søkerne i faktarammen til høyre.

Det er seks kandidater som har søkt, og da er det alltid diskusjon om det er mange nok.

Ranveig Frøiland, styreleder Helse Bergen

Store utfordringer

– Hvem seiler opp som favoritt?

– Og det tror du jeg skal si til deg? Jeg har vært med for lenge til å gå på den. Men jeg er overhodet ikke bekymret for Helse Bergen. Dette er godt fundamentert med gode og flinke folk, og har trygg styring, så jeg er ikke urolig.

Styret i Helse Bergen

STYREMØTE: Styreleder Ranveig Frøiland (i midten) skal nå jakte på etterfølgeren til (t.v.) Stener Kvinnsland. Bildet er tatt under et styremøte i Helse Bergen i 2012.

Foto: Trude Bakke / NRK

I mellomtiden har man konstituert Anne Sissel Faugstad som administrerende direktør, så driften av Helse Bergen «går som vanlig og med stor aktivitet», forsikrer styrelederen.

– Hva blir de viktigste sakene for Helse Bergen i årene fremover?

– Vi må stå fast på at de som trenger hjelp først, må få hjelp først. Det gjelder rus og psykiatri, og økning i kreftomsorgen, så vi har store utfordringer. Folketallet kommer til å øke, og Haukeland er et universitetssykehus, så det vil bli stilt store krav til kompetanse i fremtiden. Der er vi forberedt, sier Ranveig Frøiland.