NRK Meny
Normal

Har kuttet 20 millioner på fem år

I 2009 brukte Brann 63 millioner kroner på spillerlønn, trenerlønn, bonuser og avskrivinger. Årets tropp koster 20 millioner mindre.

Bård Finne Kristoffer Larsen

LOKALE PROFILER: Bård Finne og Kristoffer Larsen er to eksempler på unge lokale profiler som har gjort suksess i Brann-trøyen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Det har vært en tvingende nødvendig endring. Underskuddet på 25 millioner kroner i 2009 var en konsekvens av investeringene klubben hadde gjort i forkant. Vi kunne ikke opprettholde høye lønninger i en klubb som ikke tjener penger på samme måte, sier styreleder Lars Moldestad til Bergensavisen torsdag.

Lars Moldestad

MANER TIL MÅTEHOLD: Styreleder Lars Moldestad sier Branns økonomi skal styres etter forsiktighetsprinsippet.

Foto: NRK

Har sagt farvel til dyre profiler

Brann brukte mye penger for å oppnå suksess foran seriegullet i 2007. Men da motgangen kom i 2008 og 2009, satt klubben med en spillerstall og et trenerteam bestående av svært godt betalte stjerner.

Siden den gang har klubben sagt farvel til kostbare profiler som Steinar Nilsen (trener), Jan Gunnar Solli, Petter Vaagan Moen, Njogu Demba-Nyrén, Eirik Bakke, Gylfi Einarsson, Håkon Opdal og Bjørnar Holmvik.

– Ingen kjøpefest og gulljag

Nå består troppen stort sett av Bosman-spillere og egenutviklede talenter. Trener Rune Skarsfjord har også langt lavere lønn enn sin forgjenger og fikk beskjed da han overtok: «Det blir ikke noen kjøpefest og gulljag».

– Likevel har vi klart å bite oss fast oppe i toppen, med 4. og 6. plass i tillegg til cupresultater, bemerker Skarsfjord overfor BA.

Siste video

svært stor fare for lyng og grasbrann på Vestlandet
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier de ikke kan frede Sylvi Listhaug som justisminister. –Hun hører ikkje på statsministerens råd, sier han.
Programleiar: Jan Børge Leirvik