NRK Meny
Normal

Hanstveit på prøvespill i Celtic

Brann-profilen skal vise seg frem for Gordon Strachan, som lenge har vært på jakt etter en god venstreback.

 Branns Erlend Hanstveit ( til v) i hodeduell med Moldes Pape Pate Diouf.

PÅ VEI BORT: Erlend Hansveit er sugen på nye utfordringer etter ti år i rødt. Her i duell med Moldes Pape Pate Diouf.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

For skottene gjør det neppe Hanstveit mindre attraktiv at han kan gå gratis fra Brann. Den 27 år gamle Osterøy-karen har nemlig drøyet i det lengste med å si ja eller nei til Branns kontraktsforslag, og nå er det godt mulig at den trofaste sliterens tid i rødt er over.

Ifølge den skotske avisen The Herald er Hanstveit allerede på plass i Glasgow, og begynner i dag på et ukelangt prøvespill hos storklubben Celtic.

Klubben har frigjort midler til spillerkjøp i overgangsvinduet i januar, og Hanstveit vil være en billig løsning for Celtic, som i lang tid har slitt på venstrebackplassen.

Til tross for over 200 kamper for Brann og prøvespillet i Werder Bremen, er det Hanstveits nei til Alex Ferguson og Manchester United på slutten av 90-tallet som blir fremhevet som det mest oppsiktsvekkende ved Brann-backen.

Dersom Hanstveit blir Celtic-spiller, følger han i fotsporene til RBK-stjernene Harald Brattbakk og Vidar Riseth. Klubben har også vært arbeidsgiver for navn som Henke Larsson, Roy Keane, Kenny Dalglish, Roy Aitken og Chris Sutton.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.