NRK Meny
Normal

14-åringer på skoletur måtte reddes av brannvesenet

To 14 år gamle gutter kom bort fra klassekameratene og ble stående fast like ved et stup. Klatrere fra brannvesenet kom til unnsetning.

Reppadalen Stølsvegen

REDNINGSAKSJON: Politiet og brannvesenet har tatt oppstilling i Stølsvegen i Arna. Reppadalsveien går opp til fjellet Arnanipa, til venstre i bildet.

Foto: Eva Cathrine Berget / NRK

Brannvesenet rykket ved 15.45-tiden mandag ettermiddag ut til Arna i Bergen, etter meldinger om at to 14 år gamle gutter sto fast på en fjellhylle i Reppadalen.

Brannvesenets klatregruppe i Reppadalen

KLATRERE: Brannvesenet har sendt klatrere fra Fana stasjon.

Foto: Eva Cathrine Berget / NRK

– Det er noen gutter fra en skoleklasse som har gått seg fast, og trenger assistanse til komme seg derifra, sa operatør Ståle Hauge på 110-sentralen i Hordaland.

Brannvesenet sendte ut klatregruppen fra Fana brannstasjon.

– Hvis ikke de klarer å få guttene ned, må vi vurdere å sende helikopter, sa politiets operasjonsleder Kjersti Eidsnes.

Var på klassetur, havnet ved stup

Hun fortalte at de to guttene var på klassetur da de kom bort fra resten av gruppen og forvillet seg ned på fjellhyllen.

– Det er et stup på nedsiden, og det er bratt opp igjen. De er ikke skadet, men det er glatt og sleipt der, og de har fått beskjed om å holde seg helt i ro, sa Eidsnes da brannmannskapene var på vei.

Nødetater i Reppadalen

SKOGSOMRÅDE: Reppadalsveien er sammen med Rambergsveien, som går i motsatt retning langs foten av fjellet Arnanipa, er populære turveier i Arna bydel i Bergen.

Foto: Eva Cathrine Berget / NRK

Hentet ned i fin form

Klokken 17.45 hadde mannskapene fra brannvesenet fått kontakt med de to guttene, men fortsatt ikke tatt seg opp til dem.

– Det er mange trær og ulendt terreng i området, men de ser dem, og er på vei opp til dem nå. Vi regner med de får dem ned i løpet av ikke altfor lang tid, sa Eidsnes.

Like før klokken 18 melder politiet at brannmannskapene har kommet frem til guttene, at de er på vei ned igjen fra fjellet, og at 14-åringene vil bli tatt imot av foreldrene.

Guttene er i fin form, ifølge politiet.

Laster kart, vennligst vent...

FAST I FJELLET: To 14-åringer har kommet bort fra skoleklassen sin, og sitter fast på en fjellhylle i Reppadalen i Arna i Bergen.

Siste video

Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo
Nå vurderer naboene å flytte.