Normal

Gullølet revet bort

Fikk du ikke tak i de gyldne dråpene torsdag, kan du trolig bare glemme det, i alle fall i denne omgang. – Vi skal lage mer, beroliger Hansa.

Hansa Gulløl

POPULÆRT: Hansa sammenlikner etterspørselen med pågangen etter flaskevann i Oslo etter Giardia-utbruddet.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Bryggeriets mye omtalte Gulløl fant omsider veien til butikkene i går for første gang, dersom man ser bort fra flausen fra 2006, hvor et tilsvarende produkt måtte sendes til Trondheim. Nesten 100.000 liter, eller 300.000 flasker om du vil, ble kjørt ut fra Hansa Borg Bryggerier i Bergen. Få timer senere var nesten alt forduftet.

– Etterspørselen har vært helt ekstrem. Man kan nesten sammenlikne det med situasjonen rundt flaskevann i Oslo. Ølet har nesten ikke rukket å komme inn i butikkene før det er blitt revet bort, sier administrerende direktør i Hansa, Lars Midtgaard, til NRKHordaland.no.

Kjøpt opp av ansatte

Etter det NRKHordaland.no kjenner til, er noe av årsaken at flere butikkansatte har kjøpt opp store deler partiet til seg selv eller kjente før de rakk å bli satt ut i hyllene.

– Det er i så fall høyst beklagelig, sier Midtgaard, som likevel kan berolige fortvilte bergensere med at mer er på vei.

– Vi holder på å lage mer, men det tar litt tid å få ting på plass. Vi skal i alle fall gjøre det vi kan for at bergenserne kan feire skikkelig i lang tid fremover, sier Midtgaard.

Brann ikke med

Sportsklubben Brann har ingenting med Hansas Gulløl å gjøre. Nye regler har satt en stopper for bryggerireklame både på Branns-draktene og på tribunene, og ølet er derfor laget på Hansas eget initiativ.

– Brann får ikke noe royalties fra salget, og ordet «Brann» står av samme grunn heller ikke noe sted på etikettene, sier Midtgaard.