NRK Meny
Normal

– Det er som å banne i kirken å si at det var bra for oss å ryke ut av cupen

Rikard Norling var ikke veldig lei seg etter cupexiten i Skien.

Rikard Norling

CUPEN ER VAKKER, MEN ...: Ingen tvil om at Brann ville videre i cupen torsdag, men etter nederlaget var Rikard Norling klar på hvor viktig seriekampene er for klubben akkurat nå.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Han innrømmet uten problemer at Odd var det beste laget og vant fortjent. Norling gikk langt i å antyde at det kunne være positivt for klubben å bare ha ett fokus – å overleve i eliteserien – utover høsten.

– Det er som å banne i kirken å nå si at det er bra for oss å bruke all kraft i serien nå, men serien er så utrolig viktig for oss nå når vi har havnet i den situasjonen vi har, sier Norling, før han fortsetter:

– Men samtidig er cupen så vakker at det er verdt å kjempe til siste blodsdråpe for.

Ville videre

Erik Huseklepp

SÅ GLAD: Erik Huseklepp scoret kampens første mål mot Odd, men måtte til slutt gi tapt for skienslaget.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

I og med at Brann er ute av cupen har bergenslaget elleve kamper igjen denne sesongen. Alle blir som cupfinaler å regne for å kapre nok poeng til å unngå nedrykk til 1. divisjon.

Erik Huseklepp mener klubben godt kunne klart å ha cupen i tillegg. Han synes ikke det var positivt for nedrykksstriden å ryke ut av Norgesmesterskapet.

– Nei, vi hadde hatt lyst til å konsentrere oss om begge deler, sier Branns eneste målscorer mot Odd.

Håper fansen kommer igjen

Søndag kommer Rosenborg til Bergen. Trønderne ligger på 4. plass i eliteserien, ett poeng bak Strømsgodset på bronseplass, og fem poeng bak Odd på sølvplass.

Forrige hjemmekamp klarte Brann å mobilisere 13.500 tilskuere til bunnkampen mot Aalesund. Erik Huseklepp håper fansen kommer tilbake søndag.

– Jeg gleder meg. Vi har alle tiders mulighet til å vinne, mener han.

Til Brann.no sier Huseklepp at tre poeng mot Rosenborg er det eneste som teller nå.

– Vi har mer enn nok å spille for, selv om akkurat nå er det veldig bittert og irriterende at vi røk ut av cupen. Jeg håper at fansen kommer tilbake. Håper de kommer i hopetall som de gjorde mot Aalesund sist. Da vant vi kampen sammen og jeg håper vi kan gjøre det igjen, sier Huseklepp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste video

Slik forbereder Bergen Filharmoniske Orkester seg på 30 timer Grieg live.
Programleder: Mariann Reikerås