– Det er som å banne i kirken å si at det var bra for oss å ryke ut av cupen

Rikard Norling var ikke veldig lei seg etter cupexiten i Skien.

Rikard Norling

CUPEN ER VAKKER, MEN ...: Ingen tvil om at Brann ville videre i cupen torsdag, men etter nederlaget var Rikard Norling klar på hvor viktig seriekampene er for klubben akkurat nå.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Han innrømmet uten problemer at Odd var det beste laget og vant fortjent. Norling gikk langt i å antyde at det kunne være positivt for klubben å bare ha ett fokus – å overleve i eliteserien – utover høsten.

– Det er som å banne i kirken å nå si at det er bra for oss å bruke all kraft i serien nå, men serien er så utrolig viktig for oss nå når vi har havnet i den situasjonen vi har, sier Norling, før han fortsetter:

– Men samtidig er cupen så vakker at det er verdt å kjempe til siste blodsdråpe for.

Ville videre

Erik Huseklepp

SÅ GLAD: Erik Huseklepp scoret kampens første mål mot Odd, men måtte til slutt gi tapt for skienslaget.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

I og med at Brann er ute av cupen har bergenslaget elleve kamper igjen denne sesongen. Alle blir som cupfinaler å regne for å kapre nok poeng til å unngå nedrykk til 1. divisjon.

Erik Huseklepp mener klubben godt kunne klart å ha cupen i tillegg. Han synes ikke det var positivt for nedrykksstriden å ryke ut av Norgesmesterskapet.

– Nei, vi hadde hatt lyst til å konsentrere oss om begge deler, sier Branns eneste målscorer mot Odd.

Håper fansen kommer igjen

Søndag kommer Rosenborg til Bergen. Trønderne ligger på 4. plass i eliteserien, ett poeng bak Strømsgodset på bronseplass, og fem poeng bak Odd på sølvplass.

Forrige hjemmekamp klarte Brann å mobilisere 13.500 tilskuere til bunnkampen mot Aalesund. Erik Huseklepp håper fansen kommer tilbake søndag.

– Jeg gleder meg. Vi har alle tiders mulighet til å vinne, mener han.

Til Brann.no sier Huseklepp at tre poeng mot Rosenborg er det eneste som teller nå.

– Vi har mer enn nok å spille for, selv om akkurat nå er det veldig bittert og irriterende at vi røk ut av cupen. Jeg håper at fansen kommer tilbake. Håper de kommer i hopetall som de gjorde mot Aalesund sist. Da vant vi kampen sammen og jeg håper vi kan gjøre det igjen, sier Huseklepp.

Laster innhold, vennligst vent..