NRK Meny
Normal

Ett minutt fra gull

Reservekeeperen bønnfaller Mons Ivar Mjelde om å få komme innpå i serieavslutningen.

Johan Thorbjørnsen

MANGLER EN: Johan Thorbjørnsen har kun kommet inn for Håkon Opdal to ganger i årets sesong.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Johan Thorbjørnsen er en av fire spillere i Branns A-lagsstall som i øyeblikket ikke har spilt nok kamper til å få gullmedalje for årets seriemesterskap. Kun to ganger har 24-åringen sluppet til i stedet for landslagskeeper Håkon Opdal.

NETT-TV: Bergen feirer seriegullet

Reservekeeperen legger ikke skjul på at han veldig gjerne vil innpå i serieavslutningen.

– Det er klart jeg har lyst på gullmedaljen, som ville være selve beviset på at jeg har vært med på å vinne gullet. Å vinne gull med Brann ville vært veldig, veldig stort, sier bergenske Thorbjørnsen til NRK Hordaland.

Johan Thorbjørnsen mangler én kamp på å bli seriemester

TÅLMODIG: Johan Thorbjørnsen ber om ett minutt i en av de tre siste kampene.

Foto: Steinar Nedkvitne / NRK

Disse mangler kamper

I tillegg til keeperen, mangler også svenske Joakim Sjöhage bare én kamp unna gullet. Knut Walde må komme inn i to av de tre gjenstående for å få medalje, mens langtidssyke Nicolai Misje måtte ha spilt samtlige tre kamper for å få gullet. Trond Fredrik Ludvigsen har spilt én seriekamp for Brann, men er nå utleid til Strømsgodset.

– Jeg har full forståelse for at det er satt en grense på tre kamper, for man bør ha spilt og bidratt for å få medalje. Men det hadde vært utrolig viktig for de av oss som ikke har nok kamper å få slippe til nå i avslutningen. Det hadde vært et signal om at vi blir satt pris på, og at vi har vært med på å klare dette, sier Thorbjørnsen.

Vil ikke ha skader

Men keeperen ville ikke på banen for enhver pris.

– Jeg håper Mons Ivar stiller med det beste laget frem til vi har sikret gullet. Og jeg har ikke lyst å spille for at Håkon (Opdal) blir skadet. For meg holder det å komme inn etter 89 minutter i en av kampene, etter vi har sikret gullet, sier 24-åringen.

 

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik