NRK Meny
Normal

En person pågrepet etter skytedrama i Sandviken

To menn skal ha gått til angrep på en tredje mann i Sandviken. – Den ene bar det som kan være en pistol, sier operasjonsleder hos politiet. To skudd skal ha blitt avfyrt.

politiet

PÅGREPET: En mann ble pågrepet etter at politiet aksjonerte mot en leilighet.

Foto: 03030-tipser

Tre væpnede patruljer rykket ut til Sandviksveien i Bergen, etter meldinger fra et vitne. Han så en av mennene gå med noe som lignet en pistol.

– Det var en pistollignende gjenstand. Vi vet ikke om våpenet var en pistol eller et leketøy, men vi har væpnet oss med tanke på at det er et våpen, sier operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

Avfyrte skudd

Et vitne sier til NRK at minst to skudd ble avfyrt i nærheten av Sandvikskirken.

– Jeg hørte noen stemmer og to kraftige smell, men jeg så ikke hva som skjedde. Det var veldig skremmende, for jeg tenkte med en gang at det måtte være pistolskudd, sier vitnet, som vil være anonym.

– Vi har fått meldinger om at det ble avfyrt to til tre skudd i en bakke, men ingen er skadet eller truffet. Det er veldig mye usikkerhet rundt dette, sier operasjonsleder Kolltveit.

pistol

UTRYKNING: Tre patruljer med væpnet politi rykket ut etter meldinger om at en mann avfyrte skudd med en pistol i Sandviken.

Foto: 03030-tipser

Mye usikkerhet

De to mennene har gått inn et bygg, men politiet er ikke sikker på hvilket. De har ikke kontakt med mannen som skal ha blitt utsatt for angrepet.

– Vi prøver de husene som er aktuelle for å komme i kontakt med dem, sier Kolltveit.

Klokken 19:25: Politiet har pågrepet en mann. Han er norsk, i begynnelsen av 40-årene og en kjenning av politiet.

– Mannen som er pågrepet er han som skal ha båret skytevåpen, men vi har ikke funnet noe våpen ennå, sier Kolltveit.

Mannen hadde mindre mengder narkotika på seg. Politiet søker fortsatt etter minst en annen mann i området.

Saken oppdateres.