NRK Meny
Normal

Eksplosjonsfaren over for andre gang

Fant elleve kilos propanflaske midt inne på branntomten, dermed måtte hele bygden evakueres på nytt. Gassflasken er nå uskadeliggjort.

Brann i låve i Mundheim

FULL FYR: Slik så det ut da brannen herjet med låven i morgentimene onsdag. Bildet er tatt av en beboer i huset til venstre.

Foto: Peter Mundheim

Låvebrann i Mundheim i Kvam

UTBRENT: Låven med kyllingene brant ned til grunnen.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

– Den er blitt lokalisert, båret ut og senket i sjøen. Så nå er den uskadeliggjort. Sperringene blir nå opphevet og evakueringen er over. Vi har fått forsikringer fra eier om det ikke fins flere eksplosive gjenstander på stedet, sier operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt.

Bare 40 minutter etter at de 22 evakuerte fikk flytte tilbake til hjemmene sine etter låvebrannen som krevde to tusen kyllingliv onsdag morgen, gikk alarmen igjen.

– Kan ikke bare pøse på vann

– Brannvesenet har funnet en elleve kilo stor propanflaske av stål midt inne i det brannområdet som er varmest på låven, sa operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt til NRK.

Dermed ble beboerne i området evakuert på nytt, og alle veier til og fra Mundheim ble igjen stengt. Først klokken 11.43 ble situasjonen normalisert.

De evakuerte blir nå tatt med til et informasjonsmøte, og deretter får de flytte tilbake til hjemmene sine.

Brannmann jobbar med slukking av låvebrann på Mundheim

DRAMATISK: Brannmann jobber med slukking av den voldsomme låvebrannen tidlig onsdag morgen.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

– Står du ved siden av den og det smeller, står du ikke lenger i Mundheim. Her er det ikke bare å pøse på med vann. Her må vi gjøre alle nødvendige grep for å hindre at det smeller, sa Kronen mens dramaet pågikk.

Fryktet propantank skulle eksplodere

Det var ved halv fire-tiden natt til onsdag at det brøt ut brann på låven i Mundheim sentrum, en låve som innehold om lag to tusen kyllinger.

Brannvesenet fikk ikke gått i gang med slukking på grunn av en 1200 liters propantank like bak låven, som gjorde at man fryktet skulle eksplodere. 22 beboere i 15 hus ble evakuert. Da brannvesenet fikk bekreftet at gassen var kald, var låven allerede fullstendig utbrent.

Se intervju med politiets innsatsleder på stedet:

To tusen kyllinger døde og hele bygden ble evakuert på grunn av eksplosjonsfare.