Se bilder av eksotiske frukter
Ser ut som en mørk, liten blåplumme, men har et hardt skall. Når de kommer til Norge er de umodne, og har et blankt og fint skall. Når de er modne, er skallet bulkete, og litt læraktig.
Pasjonsfrukten må deles, bruk det som er inni.
Ekkel frukt
- Første gang man åpner en pasjonsfrukt så ser det litt ekkelt ut. Det er en geleaktig masse inni med sorte steiner. Alt inni kan spises, forteller Tor Morten Sivertsen i Bama Storkjøkken Bergen.
Den vokser på en slags slyngplante, og når pasjonsfrukten høstes, så har den en veldig fin blomst. I gamledager tolket prestene blomsten som symbol på Kristis korsfestelse. Det er det navnet pasjon kommer av.
God juice
Den er syrlig på smak, men kan bli litt for surt hvis det spises rett fra frukten.
- Hvis du presser appelsinjuice hjemme, og blander i pasjonsfrukt, så får du en meget god, hjemmelaget tropisk juice, tipser Sivertsen om.
Den er rik på A-, B- og C-vitaminer, og er veldig energirik. Fin på mørke vinterkvelder.
Pasjonsfrukt oppbevares i romtemperatur, ideelt sett mellom åtte og 12 grader. Ikke i kjøleskap.
Brukes i fruktsalat og is, eller i sauser og terter. Noen bruker den i eksotiske drinker med paraply i.