Hopp til innhold

Drapet gjør at andre saker må vente

Politiet bruker så store styrker på å løse Os-drapet, at etterforskning av voldssaker blir satt på vent.

Hilda Feste (98) ble drept på Os

Politiet prioriterer å finne ut hvem som drepte 98 år gamle Hilda Feste.

Foto: Oddmund Lunde/Ketil Jordan

Politiet forteller til Bergens Tidende at det to uker etter drapet på 98 år gamle Hilda Feste, er rundt 20 etterforskere som er tilknyttet saken. I tillegg kommer et mindre antall kriminalteknikere som fortsatt arbeider på åstedet.
– Mindre alvorlige saker må vente. Det betyr ikke at vi legger disse helt bort, det tar bare mer til, sier politistasjonsjef i Bergen sentrum, Olav Valland til BT.

– Skaper ikke bekymring

Olav Valland

Olav Valland.

Foto: Marion Solheim / NRK

Han anslår at rundt ti av hans etterforskere jobber med drapssaken, men at dette ikke skaper bekymring på politistasjonen.
– Dette er en utfordring, men vi har fortsatt etterforskere som jobber med andre saker. I tillegg flytter vi saker til andre etterforskningsseksjoner internt på huset, sier Valland til avisen.

Politiet i Os og Bergen får også bistand fra Kripos.

Han tror ikke at publikum vil lide noen nød, selv om halve voldsseksjonen jobber med å finne ut hvem som drepte Hilda Feste i Gamleheimshagen på Os. Om drapssaken trekker mye mer ut i tid, må han imidlertid finne på noe lurt.

– Skulle dette trekke ut i tid, er vi nødt til å gjøre noe. Det betyr at en del av de sakene vi normalt har ansvaret for, vil bli flyttet til andre enheter. Vi har også muligheter til å hente mannskap fra de andre enhetene. Dette har vi gjort tidligere også, sier politistasjonsjefen til Bergens Tidende.

Har fått nærmere 400 tips

Politiadvokat Asbjørn Onarheim

Asbjørn Onarheim.

Foto: Inger Åse Skage / NRK

Det er to uker siden den 98 år gamle kvinnen ble funnet drept i leiligheten sin på Os. Fredag ble hun begravet. Nå nærmer politiet seg 400 tips i drapssaken.
– Vi ønsker fortsatt flere tips, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til NRK.

Politiet etterforsker bredt og jobber med informasjonsinnhenting, vitneavhør og samler inn elektroniske spor og datatrafikk.

Onarheim forteller at folk som har vært ute i Os sentrum 1. januar mellom klokken 19.30 og 22.30 må melde seg til politiet.
– Dette gjelder også om de ikke har sett noe. Slike opplysninger kan også være viktig for politiet, sier han.

– Skal dere avhøre alle dere finner elektroniske spor etter?

– Så langt jobber vi bare med en oversikt. Når vi har det får vi se hva vi gjør videre, forteller politiadvokaten.

Politiet står fortsatt helt uten mistenkte etter drapet på Os. De har tidligere sagt at det er en mann i 30-40-årene med lys hud, men har ettertid sagt at de ikke låser seg til den alderen.