Corrales nekter å spille for Brann

Venstrebacken nekter å returnere til Bergen. – Jeg kommer ikke til å spille for dem neste år uansett, sier amerikaneren.

Ramiro Corrales

VIL IKKE MER: Amerikanske Ramiro Corrales blir trolig Branns førstevalg på venstreback-plassen hvis Erlend Hanstveit forsvinner til England. Men 30-åringen har ikke noe ønske om å ta på seg den røde drakten igjen. Her i aksjon i UEFA-cupen mot Brugge i fjor høst.

Foto: Yves Logghe / AP

30-åringen gikk sur allerede i høst, og ga både trener Mons Ivar Mjelde og sportssjef Roald Bruun-Hanssen tidlig beskjed om at han ønsket seg bort fra Brann. Men så langt har jakten på ny klubb ikke båret frukter. Corrales, som kom fra Ham-Kam foran gullsesongen 2007, har vært linket til både Vålerenga og flere amerikanske klubber, men så langt uten at noe konkret har skjedd.

For tiden er amerikaneren hjemme i USA, hvor han trener med landslaget. Overfor nettavisen iBergen.no hevder Corrales at han ikke har til hensikt å reise tilbake til Bergen, selv om han har en bindende kontrakt med seriemesteren.

Får trolig karantene

- Jeg ønsker meg vekk og kommer ikke til å spille for Brann neste sesong uansett, sier Corrales til iBergen.no. Han begrunner dette med at verken han eller konen trives i Bergen, noe han har fortalt både Brann og media ved flere anledninger.

Dersom amerikaneren uteblir fra sesongoppkjøringen, kan Brann nekte ham å signere for andre klubber. Trolig vil også FIFA ilegge Corrales en lengre karantene for kontraktsbrudd. Uten at det ser ut til å bekymre 30-åringen nevneverdig.

- Hvis de nekter meg å spille, slutter jeg bare og gjør noe annet. Da begynner jeg å trene lag, det kan de ikke nekte meg. Jeg kommer ikke til å spille flere kamper for Brann uansett, sier Corrales til nettavisen.

Kan stå uten venstrebacker

Amerikanerens varslede kontraktsbrudd betyr at Brann kan risikere å stå uten venstrebacker om kort tid. Førstevalg Erlend Hanstveit er på vei til engelske Wolverhampton, en overgang Brann trolig vil gjøre sitt ytterste for å få til, som takk for Hanstveits lojalitet til Brann gjennom nesten ti år.

Klubben har også signalisert at det ikke vil være aktuelt å selge begge sine venstrebacker.

- Må respektere kontrakten

Sportslig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, har så langt ikke ønsket å kommentere den siste utviklingen i Corrales-saken.

Spillerens egen agent, Patrick McCabe, er derimot krystallklar om situasjonen:

- Ramiro har en kontrakt, og det må han respektere. Selv om han ikke vil spille der, sier McCabe til Bergens Tidende.

Kalvenes vil hjem

Brann jakter for tiden på danske Thomas Rasmussen, som spiller for Brøndby. Men redningen kan komme fra Skottland. For Bergensavisen melder i dag at bergenseren Christian Kalvenes (30) ønsker å returnere til norsk eliteserie etter to sesonger i Dundee United.

- Da jeg reiste over, var det hele tiden meninger at det skulle være for to år, sier Kalvenes til BA. Den tidligere Brann-spilleren har så langt ikke hørt noe fra Brann.