NRK Meny
Normal

Byttet ni spillere – vant enkelt

– Det blir vanskelig å ta ut laget til neste seriekamp, sier Åsane-treneren etter at overraskelseslaget i førstedivisjon slo Nest-Sotra ut av cupen.

Simen Lassen scorer for Åsane mot Nest

ORANSJE JUBEL: Simen Lassen jubler etter å ha satt inn den avgjørende 2-0-scoringen for Åsane mot Nest-Sotra i cupens andre runde.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Deilig! Jeg synes vi gjennomfører en veldig solid kamp og vinner fortjent, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Bergensværet innbød ikke til den store cupfesten da førstedivisjonskollegaene Åsane og Nest-Sotra barket sammen i Norgesmesterskapets andre runde, men de rundt 400 hjemmesupporterne som hadde møtt frem på Myrdal fikk likevel valuta for pengene.

Åsane hadde fullstendig kontroll i første omgang, og det var fullt fortjent da Joachim Soltvedt sendte oransjetrøyene i føringen etter 41 minutter.

Nest gjorde to bytter i pausen, og var bedre med i andre omgang, men det var likevel ikke ufortjent at et kontringsfarlig Åsane punkterte kampen med Simen Lassens 2-0-scoring fem minutter før slutt.

– Blir vanskelig å ta ut laget

Åsane byttet hele ni spillere fra startoppstillingen i forrige seriekamp, men hadde likevel få problemer med å slå laget alle før sesongen anså som Hordalands nest beste bak Brann.

Med seieren er Åsane fortsatt ubeseiret i år.

– Jeg er ikke overrasket, for vi visste vi var gode. I dag er jeg utrolig stolt av spillerne. Vi har en jevn spillergruppe, og mange av de som spilte i dag har egentlig fått for lite spilletid tidligere i sesongen. Jeg sa til dem før kampen at de måtte vise at de ville være med, og de svarte så det holder. Så det blir vanskelig å ta ut laget til neste seriekamp, konstaterer Åsane-trener Knutsen.

– Vi kunne hatt enda bedre resultater

Joachim Soltvedt har med sine tre seriemål vært en sentral del av Åsane-suksessen, og fikk sitt fjerde for sesongen i dag.

– Jeg håper det blir mange flere, smiler han.

– Dere er ubeseiret i serien, og har full kontroll i dag selv om dere bytter ni spillere. Er du overrasket over hvor gode dere er?

– Jeg er kanskje litt overrasket, for vi har hatt en del vanskelige kamper i starten. Men vi kunne faktisk vært enda heldigere, og vippet de tre uavgjortkampene i vår favør, så det har vært litt bittert. Men vi skal ikke klage på den starten vi har fått.

– Vi er på rett vei

For Nest-Sotra-trener Michael Schjønberg blir det nå fullt fokus på serien, der Nest ligger på nedrykk, men vant sin siste kamp.

– Det er surt å ryke ut av cupen, spesielt etter den dårlige førsteomgangen vi spiller. Nå kan vi fokusere og konsentrere oss om serien. Der har vi slitt litt, men vi er på rett vei, og jeg synes også vi viser noen gode tendenser i dag, sier Schjønberg.

Både Nest-Sotra og Åsane har tøffe bortekamper på søndag, mot henholdsvis Hødd og Sogndal.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.