NRK Meny
Normal

Byråd i strupen på klinikkdirektør

Sosialbyråd Eiler Macody Lund hevder sjefen for Bergensklinikkene, Kari Lossius, står frem som ekspert på rusfeltet bare for å kritisere Bergen kommune og tjene penger på det. – Dette er et personangrep som ikke har rot i virkeligheten, raser direktøren.

Lossius og Lund

ORDKRIG: Frps sosialbyråd Eiler Macody Lund kommer med kraftige beskyldninger mot klinikkdirektør Kari Lossius i Bergensklinikkene.

Lossius representerer en privat bedrift som lever av rusavhengige. Jo flere rusavhengige de får inn på sine klinikker, jo mere penger tjener de, sier sosialbyråden.

Eiler Macody Lund, sosialbyråd

Det var i Vestlandsrevyen denne uken at sjefen for Bergensklinikkene, Kari
Lossius, etterlyste en ekstern evaluering av arbeidet rundt stengingen av Nygårdsparken.

Viser til tiltak

Sosialbyråd Eiler Macody Lund avviser tvert at dette er noe som mangler i Bergen kommune, og viser til flere tiltak for å evaluere rustiltak i Bergen, blant annet i samarbeid med Universitetet i Bergen.

Nå går sosialbyråden hardt ut mot Lossius, og mener sjefen for Bergensklinikkene kun kritiserer kommunen for å tjene penger selv.

– Lossius representerer en privat bedrift som lever av rusavhengige. Jo flere rusavhengige de får inn på sine klinikker, jo mere penger tjener de, sier sosialbyråden.

– Jeg kan ikke si nøyaktig hva hun gjør, men det er jo påtagelig at en representant for en privat bedrift som lever av å få så mange rusavhengige som mulig inn på sine klinikker går ut og indirekte prøver å selge inn sin egen bedrift for disse stakkars rusavhengige, sier Macody Lund.

– Et angrep på kommunalt ansatte

Indirekte så kritiserer hun jo alle de fantastiske medarbeiderne vi har i Bergen kommune

Eiler Macody Lund, sosialbyråd i Bergen

Macody Lund sier han opplever at Lossius går til angrep på kommunalt ansatte.

– Indirekte så kritiserer hun jo alle de fantastiske medarbeiderne vi har i Bergen kommune. Det er hundrevis som jobber døgnet rundt for å gjøre tilstanden lettere for de rusavhengige, sier Eiler Macody Lund.

Klinikkdirektør Kari Lossius mener kritikken er oppsiktsvekkende:

– Han gjør det til en personsak, som om det er Kari Lossius som har noen intensjoner, og at den i bunnen er at hun skal tjene mer penger. Jeg synes det er spesielt at en politiker som er høyt rangert kommer med sånne uttalelser. Det må jeg virkelig si.

De to møttest til debatt i Hordaland i dag på P1, og det gikk rimelig hett for seg. Hør hele debatten her:

– Vil sikre et verdig liv

Kari Lossius sier det aldri har vært konflikt mellom Bergen kommune og Bergensklinikkene, og at kritikken fra sosialbyråden kommer overraskende. Hun hevder motivasjonen hennes ikke har noe med penger å gjøre.

Jeg synes det er spesielt at en politiker som er høyt rangert kommer med sånne uttalelser

Kari Lossius, klinikksjef Bergensklinikkene

– For det første så er det sånn at Bergensklinikkene er en privat ideell stiftelse. Det er ikke slik at jo flere pasienter vi får inn, jo mer penger får vi. Min motivasjon i dette er én ting, og det er å sikre at den gruppen av pasienter som var i Nygårdsparken får et ok liv etter at parken er stengt.

– Jeg synes det er underlig at når det blir satt spørsmålstegn ved det som er gjort i denne saken, så utløser det et skred av tanker som ikke har rot i virkeligheten, avslutter klinikksjef Kari Lossius ved Bergensklinikkene.

Siste video

Distriktsnyheter fra Hordaland og Sogn og Fjordane
Erna Solberg med fremføring av "Nystemten" og Ketil Solvik-Olsen på tuba var en del av den offisielle åpningen av Bergens nye flyplass.
Se hele arbeidet med å fjerne flytedokken fra Foto/redigering: Tim Wassmo