NRK Meny
Normal

Bygget Bergens nye turvei - gikk ned 15 kilo

Allerede før åpningen, har Bergens nye turvei under Løvstakken gitt resultater: Byggelederen har gått ned 15 kilo i vekt!

Løvstien og prosjektleder Dan-Viggo Haraldsen

KUPERT TURSTI: Løvstien har på det bratteste en stigning på 18 grader. Prosjektleder Dan-Viggo Haraldsen er stolt av prosjektet som har gjort han 15 kilo lettere.

Foto: Bergen Bydrift AS

I ettermiddag åpnet den 2825 meter nye delen av Løvstien langs østsiden av Løvstakken i Bergen. Turveien er ment som et aktivitetstilbud for folk i nærområdet

Laksevåg og Løvstakksiden får med den nye turveien et fantastisk fritidstilbud. Veien i seg selv har en flott utsikt over sentrum av Bergen der den bukter seg langs fjellsiden. I tillegg er det bygget amfier, rasteplasser og flotte utsiktspunkter langs veien. Et av dem er faktisk bygget oppe i trærne!

Helsefremmende

Veien er kupert og har på det bratteste opp mot Øvre Riplegården en stigning på nærmere 20 grader. Det har byggeleder Dan-Viggo Haraldsen personlig fått merke på kroppen. I løpet av arbeidet med anlegget er han blitt 15 kilo lettere.

– Det har vært et fysisk tungt arbeid. Samtidig er det kjekt at publikum viser stor interesse for Løvstien. Allerede før veien var åpnet var det mange som tok den i bruk, som turvei, eller som trasé til og fra jobb, sier Haraldsen til Bydrifts egen nettside.

Hele strekningen er lyssatt og veien er også påkostet 800 meter såkalte bergensgjerder. De er malt i grå farge for at de bedre skal falle inn i terrenget. Også grusen på Løvstien har fått et eksklusivt lyst dekke i stedet for det vanlige grå.

Løvstien - utsiktspunkt fra trærne

UTSIKTSPUNKT: Løvstien har en flott utsikt mot sentrum og Byfjorden. Den kan blant annet nytes oppe fra trærene.

Foto: Bergen Bydrift AS

– En gave til innbyggerne

Byråd Eiler Macody Lund stod for den offisielle åpningen av den nye turveien. Han håpet at Løvstien vil bli til glede for befolkningen i områdene langs veien.

– Dette er en sti som er del av områdesatsingen. Bergen kommune har satset mye på dette området. Samtidig er det er en sti som ikke bare skal brukes av dem som bor på Laksevåg og Årstad, men av hele byen, sier Macody Lund.

Det før nevnte lysanlegget er et kapittel for seg. Det består av LED-lys som styres fra BKK sitt anlegg på Kokstad, og gjør at anlegget vil kunne brukes hele døgnet, hele året.

Midtpartiet fortsatt ikke ferdig

Det gjenstår fortsatt et parti i midten før Kråkenes og Øvre Riplegården vil være knyttet sammen. Byråd Eiler Macody Lund lover at dette arbeidet vil bli prioritert:

– Prosjekteringen er allerede påbegynt. Denne biten av veien vil bli bygget i 2016 og kunne åpnes i 2017.

Løvstien

HER SLUTTER STIEN: Det gjenstår fortsatt et midtparti av veien mellomKråkenes og Øvre Riplegården. Dette skal etter planen stå ferdig i 2017.

Foto: Bergen Bydrift AS

Siste video

Hjemmesykepleien i Bergen bytter nøkler med elektronisk lås.
Den nye regjeringa vurderer å kvitte seg med odelslova. Det kjem ikkje på tale, svarer bøndene.