Brann klarer ikke å avgjøre de jevne kampene

Tapet mot Vålerenga var Branns fjerde ettmålstap på seks kamper. – Vi taper alle de jevne kampene i år, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Brann takker fansen

ETT MÅL NOK: Brann-spillerne takker fansen etter søndagens tap mot Vålerenga. Det ble Branns fjerde knepne tap i år.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Selv om Brann leverte den beste kampen for året lå frustrasjonen tjukt utenpå rødtrøyene etter kampslutt. For femte gang på seks seriekamper tapte Brann – og for fjerde gang skjedde det med bare ett måls forskjell.

Skuffet Skarsfjord

- LITT URETTFERDIG: - Vi gjør det meste rett, men taper likevel, sier Rune Skarsfjord.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Vi har tre poeng til nå, og det er for lite. Vi har tapt samtlige av de jevne kampene vi har spilt, sier Rune Skarsfjord til NRK.

Fornøyd og skuffet

Brann-treneren var dypt skuffet, men kunne ikke annet enn å skryte av prestasjonen. For selv om bergenslaget tapte, styrte Brann hele kampen – med én mann mindre på banen i nesten hele andre omgang.

– Vi gjør en god kamp. Det sa jeg også etter Haugesund-kampen, noe som kanskje ikke var helt berettiget. Men i dag gjør vi en veldig god kamp, og vi gjør det meste rett. Vi skaper nok sjanser og scorer mål, men taper dessverre likevel.

– Sånn er fotballen av og til, sier han.

Kaptein Lars Grorud ble vist ut etter 50 minutt i går, og var også tydelig skuffet etter nok et hjemmetap.

– Det ble en omgang for lite, dessverre, sier han til NRK.no.

Spillerne uten gode svar

Brann-spillerne NRK snakket med etter kampen, hadde ikke noe godt svar på hva som har gått gale og hvordan Brann skal reise seg etter fire strake tap.

– Det er et godt spørsmål. Vi må i hvert fall ikke syns synd på oss selv, og grave oss ned. Vi må bare jobbe knallhardt videre og ha troen på det vi driver med, sier Grorud.

Eliteserien fotball, Brann - Vålerenga

UTVIST: Lars Grorud fikk bare 50 minutter før han ble utvist. Her i kamp med Marcus Pedersen på Brann stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Heller ikke Kristoffer Barmen klarer å sette fingeren på hva som mangler hos rødtrøyene.

– Jeg vet egentlig ikke ... Vi spiller for så vidt en god andre omgang, men så lenge vi ikke setter ballen i mål, blir det vanskelig, sier Barmen.

Kim Ojo hadde flere gigantsjanser på Brann stadion søndag, og kunne raskt ha scoret både tre og fire mål. Skarsfjord mener det er litt symptomatisk for Branns motgang så langt i år.

– I fotball er det ofte urettferdig. Det er litt av sjarmen med fotball, men hadde vi vært dyktige nok hadde vi satt en del av de fantastiske sjansene vi skapte, sier han.

Andresen tror Brann snur det

Og mens Skarsfjord var fornøyd med spillerne, men sto uten poeng, var situasjonen den motsatte i Vålerenga-leiren. Martin Andresen kunne dra tilbake til Oslo med tre poeng, men var ikke fornøyd med sine egne.

.– Det er ikke godt nok, selvfølgelig. Men dette setter jeg på kontoen for manglende rutine, sier han. Andresen stilte med en nykomponert forsvarslinje, som tydelig slet med å holde tritt mot Brann.

Skarsfjord og Andresen

SKUFFENDE TREPOENGER: Rune Skarsfjord (t.v.) var fornøyd med spillerne, men sto uten poeng. Martin Andresen dro hjem med tre poeng, men var ikke fornøyd med sine egne.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Den tidligere Brann-kapteinen tror gamlelaget hans vil snu tapsrekken om de fortsetter å prestere som de gjorde mot Vålerenga i går.

– Gjør de det, vil de ta mange poeng utover, De kjempet og slåss, og var gode, sier Andresen.